Greitas, drėgnas ir labai skanus pyragas "Apelsininis žiedas"

AUTORIUS:
Jurgitos receptai,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Greitas drėgnas pyragas Apelsininis žiedas
Greitas drėgnas pyragas Apelsininis žiedas
Greitas drėgnas pyragas Apelsininis žiedas
Autorius apie receptą: Labai greitai ir paprastai paruošiamas, drėgnas, švelnaus apelsinų aromato pyragas! Aš į glajų nebėriau apelsino žievelės, bet gal todėl ir pritrūko šiek tiek daugiau Labai greitai ir paprastai paruošiamas, drėgnas, švelnaus apelsinų aromato pyragas! Aš į glajų nebėriau apelsino žievelės, bet gal todėl ir pritrūko šiek tiek daugiau apelsinų aromato jame. Glajaus pritrūko papuošti šonus, tad jei norite puošti visą pyragą - pasidarykite jo daugiau. Ingredientai skirti 22-24 cm apvaliai formai su kiauryme viduryje. (...daugiau) Jurgitos receptai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
3 vienetai kiaušinių
175 gramai miltų
175 gramai sviesto
175 gramai rudojo cukraus
1 vienetas apelsino žievelės (tarkuotos)
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
Glajui:
230 gramų cukraus pudros
3 šaukštai apelsinų sulčių
25 gramai juodojo šokolado
1 vienetas apelsino žievelės (tarkuotos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Į dubenį persijojame miltus, kepimo miltelius, beriame cukrų, dedame minkštą sviestą, įmušame kiaušinius, sudedame apelsino žievelę. Viską išsukame mediniu šaukštu iki vientisos masės, bet ne ilgiau 2 - 3 min. Jei plaksite elektriniu plakikliu, plakite ne ilgiau 1,5 - 2 min., kad neperplakti tešlos, nes pyragas gali netolygiai pakilti ir būti ne toks purus.
2.
Pilame tešlą į aliejumi išteptą formą ir kepame iki 180 C įkaitintoje orkaitėje 30 - 40 min. Tikriname mediniu pagaliuku - jei iš pyrago ištrauktas pagaliukas sausas, - pyragas iškepęs. Atvėsiname.
3.
Glajui į sultis beriame žievelę ir, po truputį, cukraus pudrą. Maišome mediniu šaukštu, kol gausime vienalytę masę. Glajus neturi būti labai tirštas, nes jį bus sunku užtepti, tad koreguokite cukraus pudros kiekį pagal situaciją. Dedame pyragą į lėkštę, užpilame glajų, tolygiai paskirstome peiliu arba mentele. Palaikome šaldytuve, kol glajus sustings. Tuomet ištirpiname šokoladą ir konditeriniu maišeliu arba tiesiog šaukšteliu "papaišome" norimus ornamentus ant pyrago viršaus. Skanaus!
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Riešutinė
2021-03-04 22:41
Puikiai pavyko! Cukraus beriau is akies, pats keksas nebuvo saldus, bet puikiai skoni subalansavo glajus :)) ATSAKYTI
DAINIUS
2019-05-04 18:00
Labai skanus!!!!! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital