Greitai vytinta mėsytė džiovyklėje arba orkaitėje

AUTORIUS:
Raimonda
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 31)
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 31)
Greitai vytinta jautiena kiauliena
Autorius apie receptą: Tokia mėsa turėtų vadintis džiovinta, bet mes tiesiog šeimoje ją vadiname vytinta, nes skonis labai primena būtent vytintą mėsą ir labai labai skanu! Ruošti galima ne tik iš Tokia mėsa turėtų vadintis džiovinta, bet mes tiesiog šeimoje ją vadiname vytinta, nes skonis labai primena būtent vytintą mėsą ir labai labai skanu! Ruošti galima ne tik iš jautienos, bet ir iš kiaulienos. Džiovinti galima vaisių džiovyklėje arba orkaitėje. (...daugiau) Raimonda
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 kilogramas jautienos nugarinės
Marinatui:
50 mililitrų sojos padažo
50 mililitrų vorčesterio padažo
1 šaukštas medaus
0.5 šaukštelio česnako miltelių
0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Jeigu yra labai dideli riebalų gabalai šonuose, juos apipjaustyti. Jautieną supjaustyti tokio dydžio gabalais, kad visi išmatavimai būtų panašaus dydžio. Kiekvieną apvynioti maistine plėvele ir dėti į šaldiklį maždaug 1 valandai. Taip šiek tiek sustingusi mėsa lengviau pjaustysis.
2.
Jautieną supjaustyti kuo plonesniais gabalėliais, maždaug 0.5 cm storio. Pjaustyti geriausia ne išilgai skaidulų, o skersai jas. Taip džiovinta mėsa bus minkštesnė, nes valgant nereikės pėlšti pačios skaidulos, o tik jas atskirti.
3.
Visus marinato ingredientus išmaišyti ir užpilti ant jautienos, pamaišyti, kad pasidengtų visi gabaliukai. Marinuoti šaldytuve 2 - 4 valandas, ilgiau nelaikyti.
4.
Išsimarinavusią mėsą išimti iš marinato ir nusausinti popieriniais rankšluostėliais.
5.
Džiovinti galima vaisių džiovyklėje arba orkaitėje. Džiovintant džiovyklėje, mėsos gabaliukus reikia išdėlioti džiovyklės padėkluose, paliekant nedidelius tarpelius. Džiovinti maždaug 60 C laipsnių kaitrume (jei reguliuojasi Jūsų džiovyklės temperatūra) apie 5 - 6 valandas, priklausomai nuo mėsos pjaustymo plonumo.
6.
Džiovinant orkaitėje, reikėtų mėsą išdėlioti ant kepimo popieriumi išklotos skardos, dėti į iki 60 - 80 C laipsnių įkaitintą orkaitę ir džiovinti taip pat apie 4 - 5 valandas, galima vis patikrinti, ar mėsa jau norimo išdžiuvimo lygio. Džiovinti orkaitėje reikia su šiek tiek pravertomis durelėmis - tam tiesiog uždarau orkaitę viršuje įkišusi medinį šaukštą, kad liktų tarpelis.
AUTORIUS: Raimonda
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Inga
2020-06-16 15:43
Ačiū už receptus pabandžiau patiko ir dar kas gerai žmonės sergantis cukriniu diabetu gali valgyti tokio paruošimo mėsa jiems sveika! ATSAKYTI
Sigis
2019-11-20 22:41
Dar pamiršau paminėti- marinatui pagardinti pridedu ~30 ml. romo.
ATSAKYTI
Sigis
2019-11-20 22:12
Išbandžiau su stirnienos išpjova. Truputį dar pridėjau (1 kg.mėsos) čili, kaukazietiškų priseskonių, naminio pomidorų padažo (manau galima barbekiu) v. šaukštą. Išdžiovinus pamirkau, pavartau 10 min. sūriame vandenyje, nupurtau vandenį, suvynioju visus standžiai į plėvelę ar maišelį ir į šaldytuvą, taip susivienodina apdžiuvusio paviršiaus drėgmė ir gabaliukai tampa kaip atpjauti iš didelio gabalo. Kas ragavo- visi gyrė. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital