Autorius apie receptą:
Šiems blyneliams pasigaminti reikia tiek nedaug! Jeigu namuose nenaudojate graikiško jogurto, jį kuo puikiausiai galite pakeisti grietine. Beje, jei turite užsilikusio paprasto
Šiems blyneliams pasigaminti reikia tiek nedaug! Jeigu namuose nenaudojate graikiško jogurto, jį kuo puikiausiai galite pakeisti grietine. Beje, jei turite užsilikusio paprasto jogurto, jis taip pat puikiai tiks, tik tuomet nepilkite pieno (arba pakaks 1 šaukšto pieno, priklausomai nuo jogurto tirštumo).
(...daugiau)(...mažiau)Liucija
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
170 gramų
graikiško jogurto
2 vienetai
kiaušinių
100 gramų
kvietinių miltų
4 šaukštai
pieno
3 šaukštai
cukraus
1 šaukštelis
kepimo miltelių
pagal poreikį
aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Viename inde išplakame kiaušinius, jogurtą, cukrų ir pieną naudodami plakimo šluotelę.
2.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir sudedame į jogurto masę, išplakame šluotele (liks šiek tiek gumulėlių, bet nepermaišykite).
3.
Keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus ant vidutinės ugnies. Pilame po 2 valg. š. kiekvienam blynui ir kepame, kol gražiai apskrunda. Skanumėlis!!!
Patarimai:
•
Cukraus kiekį reguliuokite pagal savo skonį, jei norite saldesnių blynelių, dėkite daugiau cukraus. Jei graikiškas jogurtas jau su skoniu, saldus, tuomet galite naudoti mažiau cukraus.