Greitai paruošiamas tinginių Šimtalapis

AUTORIUS:
Julija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 16)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 16)
Greitai paruošiamas tinginių Šimtalapis
Autorius apie receptą: Patikėkit, kas nežino tikrojo šimtalapio recepto neatskirs skonio. Tik gamindami negailėkite sviesto, nes kitaip bus sausas. Aguonų įdarui tinka ir aguonų mišinys su cukrumi, Patikėkit, kas nežino tikrojo šimtalapio recepto neatskirs skonio. Tik gamindami negailėkite sviesto, nes kitaip bus sausas. Aguonų įdarui tinka ir aguonų mišinys su cukrumi, kur būna pakeliuose parduotuvėje parduodamas. Tada nebereikia nieko trinti ir mirkyti, o tik sumaišyti su keliais šaukštais vandens. (...daugiau) Julija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
2 pakeliai tešlos (šaldyta bemielė)
1 stiklinė cukraus
300 gramų sviesto
3 saujos razinų
2 stiklinės aguonų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
Tešlą atšildyti. Aguonas užpilti verdančiu vandeniu ir, jeigu turite laiko, palaikykite užpiltas bent valandą. Bet jeigu nespėjate, skanu bus ir nelaikant. Aguonas gerai nusunkite ir sumalkite mėsmale arba kombainu arba rankiniu blenderiu (aš trinu blenderiu). Cukrų sumaišyti su aguonomis. Razinas nuplauti ir nuvarvinti. Sviestą ištirpinti.

Kiekvieną tešlos lakštą plonai iškočioti ir gausiai sutepti išlydytų sviestų bei apibarstyti (gausiai) aguonų-cukraus mase ir pabarstyti razinomis.

Netikro šimtalapio ruletas vyniojamas iš 2-3 kaip aukščiau išvardinta paruoštų tešlos lakštų.

Ruletus sudedame vieną šalia kito į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 - 40 min., kol gražiai apskrus.

Skanaus!
AUTORIUS: Julija
Skaityti komentarus
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai (4)
Julė
2017-11-27 15:01
TIk ką po nesėkmingo recepto bandymo. Tiesa kepiau atskirose 4 pailgose formose, tai apačia dėl karamelės buvo žiauriai prikibusi, išimti buvo neįmanoma, reikėjo lupti su metaline mentele, dėl ko vyniotiniai susiardė.Nepatariu kepti ankštose ir aukštokose formose, gal geriau vienoje skardoje, bet joje manau sulimpa vienas su kitu. Pradžioje kepant iškilo gražiai, bet po to viršutinis sluoksnis sutrūko, net ir antras sluoksnis sutrūko bekylant. Išėmus iš orkaitės po 1 val ir 25 min kepimo, jie man pasmuko. Įdarą dariau pagal save, jis man labai skanus, jį dėjau viename vyniotinio krašte, suvyniojus atsidūrė viduryje. Nuo įdaro sudrėko apie jį esantys tešlos sluoksniai, tapo šlapi, kaip neiškepę. Skonis geras, bet daugiau turbūt nekepsiu dėl išvardintų nesėkmių. Gali suvalgyti tik mažą gabalėlį, nes be proto sotu. Nežinau kaip išspręsti vyniotinių sutrūkimo klausimą, nes ir mielinės tešlos vyniotiniai su įdarais, paskirstytais po visą lakštą taip pat sutrūksta. Pailgoje formoje kepami atšoka viršutinis sluoksnis, o vius drėgnas su neiškilusia apačia, skardoje kepant labai pasklinda. ATSAKYTI
Julė
2017-11-27 15:03
Gal jūs labai laisvai sukate, kad visi vidiniai sluoksniai iškiltų? ATSAKYTI
Marytė
2018-02-21 10:01
Kad nepriliptų prie apačios, visada naudoju kepimo popierių :) ATSAKYTI
Halina
2017-02-09 17:21
Kai labai skubu, dedu aguonas tiesiai is pakelio, nieko nedarydama, nemaldama, irgi skanu buna, jeigu aguonos sviezios. Pirkdami paziurekite galiojimo data - kuo ilgiau aguoos galioja, to mazesne tikimybe, kad bus apkartusios. Arba galima pirkti jau paruost sumaltu aguonu ir cukraus misini, kur parduotuvese pakeliuose buna, tada isvis rupintis nereikia, idedi truputi vandens ir viskas. Labai geras ir greitas receptas ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital