Greitai paraugintos vynuogės - tobulas garnyras

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Nuotrauka ir video Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Autorius apie receptą: Noriu pasidalinti savo šių metų atradimu - greitai paraugintų besėklių žaliųjų vynuogių receptu. Man jos buvo atradimų atradimas, nes prakandus tokią išorėje sūroką Noriu pasidalinti savo šių metų atradimu - greitai paraugintų besėklių žaliųjų vynuogių receptu. Man jos buvo atradimų atradimas, nes prakandus tokią išorėje sūroką uogą, viduje ištrykšta saldus vynuogės skonis. Tokios vynuogės - ir puikus garnyras prie mėsos patiekalų, ir nuostabus užkandis vakarui, taip pat puikiai tinka puošti sumuštinius ar vienakąsnius. (...daugiau) Renata, Kūmutes Virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
pagal poreikį besėklių vynuogių (kiek turiu arba kiek telpa į indą)
šiek tiek prieskonių konservavimui
šiek tiek česnako
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Besėkles vynuogias švariai nuplaunu ir nuskabau nuo kekės. Dedu į patogų indą - tai gali būti stiklainis ar tiesiog bet koks stiklinis ar keramikinis indelis.
2.
Dedu prieskonius. Žiemą tam puikiai tinka džiovintų prieskonių konservavimui mišinys, o vasarą galite naudoti įprastus rauginimo prieskonius - krapų žiedynus, juodųjų serbentų lapus ir vyšnių lapus. Įdedu ir šiek tiek česnako - neluptas skilteles sutraiškau peiliu ir dedu į vynuoges. Česnako galite dėti pagal skonį - aš dedu 3 skilteles 1 litrui vynuogių.
3.
Vynuoges užpilu vandeniu, kad apsemtų. Pildama matuoju, kiek vandens supyliau. Pagal tai beriu druskos - skaičiuoju 1 šaukštą (30g) druskos 1 litrui vandens. Išmaišau, kad druska tolygiai pasiskirstytų. Tuo pačiu maišydama stengiuosi į dugną nustumti prieskonius, kad jie nebūtų paviršiuje.
4.
Indą su vynuogėmis pridengiu dangteliu arba rankšluostėliu. Pridengti reiškia uždengti, bet nesandariai, t.y. paliekant oro tarpą, kad galėtų vykti rūgimas.
5.
Palieku šiltoje namų vietoje 3-4 dienoms, jog vynuogės įrūgtų iki norimo skonio intensyvumo. Įrūgus indą sandariai uždarau ir laikau šaldytuve.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital