Greitai parauginti kopūstai ala Kimči

AUTORIUS:
Vylius Blauzdavičius
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Greitai parauginti kopūstai ala Kimči
Greitai parauginti kopūstai ala Kimči
Greitai parauginti kopūstai ala Kimči
Autorius apie receptą: Labai gardūs, aštresni, greitai ir nesudėtingai paruošiami Kimči stiliumi paruošti kopūstai, kurie labai greitai ir suvalgomi. Tik reikėtų šiek tiek kantrybės ir Labai gardūs, aštresni, greitai ir nesudėtingai paruošiami Kimči stiliumi paruošti kopūstai, kurie labai greitai ir suvalgomi. Tik reikėtų šiek tiek kantrybės ir paruoštus kopūstus palikti pastovėti ir palaukti bent dvi dienas iki valgant. (...daugiau) Vylius Blauzdavičius
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 vienetas kopūstų (nedidelio)
1 vienetas morkų
0.5 vieneto ridikų (baltojo)
100 gramų druskos
6 skiltelės česnako
1 vienetas imbiero (nedidelio)
1 šaukštas saldžiosios paprikos miltelių (arba pagal skonį)
1.5 šaukšto cukraus
1 pundelis svogūnų laiškų
1 vienetas aitriosios paprikos
1 šlakelis žuvies padažo
pagal poreikį vandens
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kopūstą supjaustyti nedideliais gabalėliais. Sudėti į didelį dubenį.
2.
Pilti vandens, berti druskos ir gerai išmaišyti, kad druska ištirptų. Palikti pastovėti porai valandų (vandens turėtų būti tiek, kad apsemtų kopūstą). Tada vandenį nupilti.
3.
Kitame dubenyje sumaišyti plonai supjaustytą baltąjį ridiką ir morką, imbierą, svogūnų laiškus, smulkiais sukapotus česnakus.
4.
Ant šios masės dėti nusunktus kopūstus.
5.
Berti smulkintą čili, cukrų, pilti žuvies padažą, berti saldžiosios paprikos miltelius.
6.
Visą šią masę gerai išminkyti rankomis, kad viskas tolygiai pasidengtų.
7.
Kopūstus sudėti į stiklainius, standžiai suspaudžiant, kad išsiskirtų daugiau skysčio.
8.
Stiklainius pridengti dangteliais (tik pridengti, neužsukti) arba švariu audiniu ir palikti stovėti kambario temperatūroje.
9.
Valgyti praėjus mažiausiai dviems dienoms.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
AUTORIUS: Vylius Blauzdavičius
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Agne
2020-09-07 17:23
Skonis ne kaip kimchi, o tiesiog paraugintu astriu kopustu... Taip pat ne visi svarbus ingredientai yra pamineti recepte...
Ir visas darymo procesas yra pasijuokimas is Korejos tradiciju, kai visos seimos moterys (kartais netgi kaimelio moterys) susirenka ir plusa. Norint isgauti tikra kimchi skoni, druska turi buti isberiama/istrinama ant kiekvieno kopusto lapo. Tas pats galioja ir su 'astriu' misiniu. Taip pat kopustas nera pjaustomas marinavimo procese, o tik kai ruosiamasi valgyti. Taip kopustas issaugo gera skoni. ATSAKYTI
Renata
2020-09-08 09:20
Na taip, tai tikrai nėra tradicinis kimči receptas, bet jis tokiu ir neapsimeta, kimči juk ne iš baltagūžio kopūsto ruošiamas, o šis juk ir vadinamas "ala kimči", tai tikrai puiki sulietuvinta versija :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital