Greita vištiena su medumi ir garstyčiomis

AUTORIUS:
Agnė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Greita vištiena su medumi ir garstyčiomis
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Kai nesinori ilgai sukiotis virtuvėje, pietūs ar vakarienė per 20 minučių tikrai puiki idėja. Beje, tai ir vienos keptuvės patiekalas (išskyrus garnyro pasiruošimui), tad ir Kai nesinori ilgai sukiotis virtuvėje, pietūs ar vakarienė per 20 minučių tikrai puiki idėja. Beje, tai ir vienos keptuvės patiekalas (išskyrus garnyro pasiruošimui), tad ir daug indų po ruošimo plauti tikrai nereikės. Dėl skonio pridėjau aitriosios paprikos, tačiau jei nemėgstate aštrumo, jos nedėkite, bet kokiu atveju bus labai skanu. (...daugiau) Agnė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
700 gramų vištienos krūtinėlės
120 gramų medaus
80 gramų dižono garstyčių
1 vienetas aitriosios paprikos (arba pagal skonį, nebūtina)
3 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 šaukšteliai krakmolo (nebūtina, žr. patarimus)
2 šaukšteliai vandens (šalto, nebūtina, žr. patarimus)
1 šaukštelis druskos
0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
0.5 šaukštelio kario prieskonių
pagal poreikį ryžių (virtų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Į keptuvę pilti aliejų, įkaitinti.
2.
Vištieną supjaustyti nedideliais, vieno kąsnio gabaliukais, aitriąją papriką susmulkinti.
3.
Į keptuvę sudėti vištieną, aitriąją papriką. Pabarstyti druska, pipirais, kario prieskoniais ir troškinti nuolat maišant apie 7 minutes arba iki kol vištiena iškeps.
4.
Į dubenį dėti medų, garstyčias, išmaišyti. Paragauti ir jei norisi, galima įdėti daugiau garstyčių arba medaus.
5.
Į kitą dubenėlį supilti vandenį, krakmolą, išmaišyti.
6.
Į keptuvę su vištiena sudėti medaus ir garstyčių mišinį, krakmolo ir vandens masę, išjungti kaitrą ir pašildyti ant dar šiltos viryklės nuolat maišant apie minutę iki kol padažas sutirštės.
7.
Į lėkštes dėti ryžių, paruoštos vištienos ir skanauti.
Patarimai:
Krakmolo ir vandens mišinio nebūtina naudoti. Jį naudoju tik norėdama tirštesnio padažo, tačiau jei mėgstate kiek skystesnį ir ne tokį kreminį, galite šį žingsnį drąsiai praleisti.
AUTORIUS: Agnė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital