Greita lašiša orkaitėje grietinėlės padaže

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 29)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 29)
Lašiša orkaitėje grietinėlės padaže
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Lašiša orkaitėje grietinėlės padaže
Lašiša orkaitėje grietinėlės padaže
Lašiša orkaitėje grietinėlės padaže
Autorius apie receptą: Vietoje lašišos galite drąsiai naudoti ir kitą žuvį - esu dariusi ir su menke, lydeka, pengasija, visaip šis receptas tinka. Paruošti paprasta ir užtrunku vos kokias 15 Vietoje lašišos galite drąsiai naudoti ir kitą žuvį - esu dariusi ir su menke, lydeka, pengasija, visaip šis receptas tinka. Paruošti paprasta ir užtrunku vos kokias 15 minučių, o tada tik šauni į orkaitę ir viskas. O jeigu nemėgstate garstyčių, galite daryti ir be jų, skonis bus kiek švelnesnis, bet irgi puikus. (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
600 gramų lašišos filė (4-5 gabalėlių)
1 šaukštelis česnako miltelių (arba 2 skiltelių česnako)
1 šaukštelis itališkų žolelių (ar provanso žolelių)
4 šakelės čiobrelių (nebūtina)
pagal skonį druskos
šiek tiek pipirų
Padažui:
200 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
200 mililitrų vandens
0.5 vieneto sultinio kubelių (naudojau Maggi Bio žolelių skonio)
2 šaukšteliai garstyčių (naudojau Dižon)
1 šaukštelis džiovintų čiobrelių (arba raudonėlio)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Lašišos file iš abiejų pusių įtrinkite druska, pipirais ir česnako milteliais (arba išspaustu česnaku), pabarstykite itališkomis žolelėmis.
2.
Paruoštus lašišos gabalėlius sudėkite į kepimo indą. Jei norite, galite ant kiekvieno gabalėlio uždėti po šviežio čiobrelio šakelę, bet tas nebūtina.
3.
Sultinio kubelį ištirpinkityje šiltame vandenyje drauge su garstyčiomis. Supilkite grietinėlę, suberkite džiovintą čiobrelį ir išmaišykite. Šiuo padažu užpilkite lašišą.
4.
Lašišą šaukite į iki 190 laipsnių įkaitintos orkaitės vidurį ir kepkite kaitinimo režimu viršus+apačia, be ventiliatoriaus apie 12-15 minučių (priklausomai nuo gabaėlių dydžio).
Patarimai:
Jei norite šiek tiek tirštesnio padažo, į padažą galite įmaišyti šaukštelį miltų (prieš tai juos sumaišykite su trupučiu šalto vandens).
Taip paruoštą lašišą patiekti galite kaip tik mėgstate - su daržovėmis, ryžais, makaronais ar bulvytėmis.
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (15)
Tomas labai kulinaras
2023-12-04 20:11
Nu ne 15 min o 45, bet gaunasi tobulai. Mano šeimos patiekalis nr1 ATSAKYTI
Stiega
2023-03-12 15:20
Laaabai gardu!! su ryziais ir apkeptom spyraginem pupelem uoga! ATSAKYTI
Viktorija
2022-04-28 16:12
Visada tobulai pavyksta!
Ačiū už šį receptą ATSAKYTI
Ausra
2022-01-20 14:00
Puikus receptas! ATSAKYTI
Kotryna
2022-01-05 14:09
Nuostabus receptas, vyras sakė, kad net restorane niekur nėra valgęs skaniau iškeptos lašišos. Labai ačiū :) ATSAKYTI
Dovilė
2022-01-05 15:56
Kaip gera girdėti! :-) Ačiū, jog pasidalinote. ATSAKYTI
Ruta
2021-02-10 22:47
As kepu kartu su saldytomis darzovemis-brokoliais, kalafijorais, morkomis, zirneliais, viskas tinka. Grietineles reikia nepagaileti-ji susigeria, ir padazas super. Darzoves pabarstau prieskoniais. Paprasta ir lb skanu. ATSAKYTI
Vika
2021-01-24 18:55
Aciu jums labai uz sita recepta, labai labai patiko ATSAKYTI
Genovaitė
2020-10-05 13:09
Tikrai labai skanu ATSAKYTI
salomeja
2020-01-11 13:38
Receptas puikus! Labai patiko visai seimai. Aciu!
ATSAKYTI
Laura
2018-04-05 21:55
sveiki. Padaza supilti pries saunant lasisa i orkaite? ATSAKYTI
Toma
2018-04-06 08:42
Taip, kaip kad parašyta 2 žingsnyje :-) Labai skanus šis man receptukas, lašiša pavyksta sultinga ir labai skani. ATSAKYTI
Ilona
2018-02-21 19:28
Receptas labai patiko. Naudojau ant greičio vištienos sultinį. Tai buvo neįprastas skonis. Gaminsiu dar ne vieną kartą. ATSAKYTI
Dovilė
2018-01-19 17:24
Superinis receptas!! Lašiša iškepė be galo sultinga, o padažas mm koks skanus, ir pagaminti labai greita. Tiesa, naudojau lašišos pjausnius, o ne file, kadangi jie storesni, tai kepiau ne 15, o 20 min, buvo pats tas. Tikrai gaminsiu dar ne kartą, įdomu pabandyti ir su kitokia žuvimi. ATSAKYTI
Daiva
2017-11-12 12:31
Kepiau ir lašišą, ir menkę pagal šitą receptą, labai visai šeimai patinka ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital