Autorius apie receptą:
Labai skani ir žaismingai atrodanti užkepėlė. Skani ir šilta, ir atvėsusi. Pati gardžiausia ji man būna su sviestine sluoksniuota tešla arba
Labai skani ir žaismingai atrodanti užkepėlė. Skani ir šilta, ir atvėsusi. Pati gardžiausia ji man būna su sviestine sluoksniuota tešla arba su šia greita namine sluoksniuota tešla.
(...daugiau)(...mažiau)
Ugnė
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
7 vienetai
dešrelių
(kokybiškos sudėties)
3 lapai
sluoksniuotos tešlos
1 vienetas
kiaušinių
(aptepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Tešlą pakočioti ir supjaustyti juostelėmis. Pasiruoškite kepimo formą - išklokite kepimo popieriumi. Užkepėlę formuokite iš karto ant popieriaus.
2.
Imti vieną juostelę, palikti truputį kraštelio, tuomet juostelę pirmiausia kišti po viena dešrele, tuomet dėti ant sekančios, vėl kišti po sekančia dešrele ir taip toliau, kol "apipinsite" visas dešreles.
3.
Toliau imkite kitą juostelę ir darykite atvirkčiai - pirmiausia dėkite ant pirmos dešrelės viršaus, vėliau kiškite po sekančios apačia ir taip toliau.
4.
Taip "pinkite", kol dešrelės bus uždengtos. Iš kraštų prie tešlos juostelių galų prispauskite vieną tešlos juostelę, kad "neišsipintų".
5.
Aptepkite kiaušinio plakiniu ir kepkite iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 - 20 minučių. Skanaus!