Greita bananų duona be kvietinių miltų

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 19)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 19)
Bananų duona be kvietinių miltų
Bananų duona be kvietinių miltų
Bananų duona be kvietinių miltų
Bananų duona be kvietinių miltų
Bananų duona be kvietinių miltų
Autorius apie receptą: Pastaruoju metu vis dažniau naudoju grikių miltus. Dvejojau, ar grikių miltų skonis nebus pernelyg ryškus, tačiau man labai patiko! Grikių skonio visai nesijaučia, ypač su Pastaruoju metu vis dažniau naudoju grikių miltus. Dvejojau, ar grikių miltų skonis nebus pernelyg ryškus, tačiau man labai patiko! Grikių skonio visai nesijaučia, ypač su ryškesnio skonio ingredientais kaip bananai, cinamonas, kefyras ir pan. Tikiuosi, šis receptas Jus įkvėps eksperimentuoti. Matavimui naudoju 250 ml stiklinę. (...daugiau) kitchenJulie
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
4 vienetai bananų (labai gerai prinokusių)
1 stiklinė grikių miltų
2 vienetai kiaušinių
1/3 stiklinės aliejaus
1/3 stiklinės pekano riešutų (arba graikinių, smulkintų)
1/4 stiklinės rudojo cukraus
1/4 stiklinės medaus
1 šaukštelis cinamono
1 šaukštelis sodos
šiek tiek citrinų sulčių
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis malto muskato
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Orkaitę įkaitinkite iki 160 C laipsnių (funkcija su ventiliatoriumi) arba iki 180 C laipsnių (be ventiliatoriaus).
2.
Tris bananus gerai sutrinkite šakute. Kiaušinius išplakite, tuomet įplakite aliejų, cukrų ir medų, cinamoną, druską, muskatą. Sodą nugesinkite citrinų sultimis ir įmaišykite į tešlą. Įmaišykite miltus ir kapotus riešutus.
3.
Palikite pastovėti 5 minutes. Tuomet supilkite į kepimo popieriumi išklotą formą. Ant viršaus uždėkite perpus perpjautą bananą, galite pabarstyti cukrumi.
4.
Kepkite 45 - 50 minučių ar kol įkišus ir ištraukus medinį iešmelį, jis bus neaplipęs tešla. Tikrinti pradėkite 40 minučių nuo kepimo.
5.
Iškepusią bananų duoną atvėsinkite ant grotelių, o tada pjaukite ir ragaukite.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (9)
Voverė
2021-07-16 12:58
Bet kaip piktina tie 1/3 stiklinės.... 1/4 stiklinės... Imamas ir numetamas amerikoniškas receptas. Dievaži, nejau lietuvės jau irgi puodeliais o ne gramais viską matuoja... ATSAKYTI
Greta
2021-07-16 14:34
Ne visi svarstykles namuose turi, todėl receptas šiems žmonėms puikiai tinka :) Tuo labiau, kad labai tiksliai nurodyta, kad naudojama 250 ml stiklinė :) ATSAKYTI
Voverė
2021-07-19 07:23
Na ir tikrai, kai geriau pagalvoji, matuoti bei skaičiuoti nupjautinio kūgio (tokia paprastai geruoju atveju yra stiklinės forma) trečdalį ar ketvirtį tūrio yra paprasčiau nei recepte parašyti gramus skliausteliuose. Nors kokia dalis skaitytojų lavina matematikos įgūdžius ir sutaupo virtuvės svarstyklėms :) ATSAKYTI
Greta
2021-07-20 09:49
Rinkitės kitą receptą ir nebus bėdų, o man šitas tinka ir patinka :) ATSAKYTI
Lina
2020-07-03 00:23
Išbandyta. Tikrai skani, drėgna duona. ATSAKYTI
Renata
2020-05-28 22:36
Pirmą kartą kepiau bananų duoną, o dar ir su grikių miltais. Dabar tai pati mėgstamiausia duona. Labai skanu, minkštas, mmm... Ačiū už receptą. ATSAKYTI
Kristina J.
2018-09-21 13:29
Pasirinkau si recepta pirma karta kepant bananu duona... ir puikiai gavosi! ATSAKYTI
Virga
2017-11-05 20:15
Iškepiau šia duona is viso grūdo avižinių miltu - išėjo puikiai! ATSAKYTI
Marija
2017-11-05 09:50
Pati skaniausia bananu duona, ir dar tooookia drėgna! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital