Greita baklažanų ir mėsos užkepėlė

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Greita baklažanų ir mėsos užkepėlė
Autorius apie receptą: Skanumėlis, gardumėlis. Aš labai mėgstu tokio tipo užkepėles. Skanumėlis, gardumėlis. Aš labai mėgstu tokio tipo užkepėles. Andželika
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
3 vienetai baklažanų (didesnių)
500 gramų maltos mėsos (naudojau kalakutieną su kiauliena)
150 mililitrų grietinėlės (apytikriai)
1 vienetas svogūnų (didesnio)
4 šaukštai pomidorų padažo (su kaupu, apytikriai)
3 skiltelės česnako (didesnių arba 4 mažesnių)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį rūkytos paprikos miltelių
pagal skonį petražolių (smulkintų)
pagal skonį krapų (smulkintų)
pagal skonį sūrio (tarkuoto)
pagal poreikį vyšninių pomidorų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Baklažanus supjaustyti griežinėliais, dėti į dubenį, berti druską ir palikti pastovėti 15 minučių. Tuomet gerai nusausinti servetėlėmis, sudėti ant kepimo formos, aptepti aliejumi.
2.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 10 minučių iki kol baklažanai suminkštės.
3.
Svogūną ir česnakus supjaustyti, tuomet apkepti keptuvėje iki kol kiek suminkštės. Sudėti maltą mėsą, berti rūkytų paprikų miltelius, druską, pipirus ir gerai išmaišyti, kepti apie 4 minutes. Suberti susmulkintus krapus, petražoles ir gerai išmaišyti, pakepti dar 1 minutę,
4.
Kepimo formą patepti aliejumi, dėti sluoksnį baklažanų, ant jo pusę apkeptos maltos mėsos, vėl sluoksnį baklažanų, vėl sluoksnį mėsos. Viršutinį sluoksnį uždėti baklažanais ir supjaustytais vyšniniais pomidorais.
5.
Į dubenį pilti grietinėlę, dėti pomidorų padažą, berti pipirus, išmaišyti ir užpilti ant baklažanų, viršų pabarstyti tarkuotu sūriu.
6.
Kepti įkaitintoje iki 190 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 35 minutes.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital