Greita avižinė duona - be miltų, be minkymo ir vos keli ingredientai

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 84)
Porcijų skaičius: 1
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 84)
Greita avižinė duona - be miltų, be minkymo ir vos keli ingredientai
Greita avižinė duona - be miltų, be minkymo ir vos keli ingredientai
Greita avižinė duona - be miltų, be minkymo ir vos keli ingredientai
Autorius apie receptą: Pasigailėjau tik to, kad taip ilgai nežinojau apie tokį tobulą duonos kepimo būdą. Ir pati kilnojau antakius skaitydama, dvejojau, nes žinome kiek interneto platybėse yra Pasigailėjau tik to, kad taip ilgai nežinojau apie tokį tobulą duonos kepimo būdą. Ir pati kilnojau antakius skaitydama, dvejojau, nes žinome kiek interneto platybėse yra nesąmoningų, nelogiškų receptų. Smalsumas visgi nugalėjo ir och… Įtariu, kad tai bus viena dažniausiai kepamų mano duonų.
Tekstūra tikrai kitokia, nei įprastinės duonos, prie skonio reikia įprasti, tačiau įpratus, o ir imant domėn, kad paruošti jai tereikia kelių produktų ir kelių minučių, liksite sužavėti.
Iš nurodytų ingredientų iškepsite vieną kepaliuką.
(...daugiau) Renata, Kūmutes Virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 1
400 gramų graikiško jogurto
400 gramų avižinių dribsnių (arba miežinių)
1 šaukštelis sezamo sėklų
0.5 šaukštelio druskos
1 žiupsnelis kmynų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Pačiu elementariausiu būdu gilesniame inde sumaišau visus produktus ir gautą tešlą dedu į kepimo formą. Viskas!
2.
Formą dedu į orkaitės vidurį, jungiu 180 C ir kepimo režimą iš abiejų pusių ir kepu 40 - 50 minučių. Karts nuo karto pažiūriu į kepinius, jei viršus jau smarkiai parudavęs, iškarto ištraukiu duoną, iškeliu iš formos ant medinės lentelės ir atvėsinu.
3.
Valgome kaip ir visas įprastas duonas.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (20)
Ramute
2022-04-04 16:30
Aš dar parą fermentavau avižų dribsnius, Super gersi gavosi,,,,, angliavandeniai isrugo nuostabi duonele,,,,, ATSAKYTI
Rita
2021-03-23 22:57
Nepykit bet nieko gero.... ATSAKYTI
Karolina
2020-05-12 10:18
Labai skani duona gavosi tikrai, stebiuosi. Sėklų duonos jau pabodę, šita pradžiugino ATSAKYTI
Vaida
2019-01-10 00:16
Pridejau riesutu...tik man vidus slapokas gaunasi ...kodel...gal kad per daug avizu...kazkas cia ne taip ATSAKYTI
Diana
2019-05-09 13:12
Vaida, būtinai naudokite tikrą graikišką jogurtą, t.y. tokį kuris turi apie 8-10 proc. riebalų ir apie 4 g baltymų šimtame gramų. Tie baltyminiai graikiški jogurtai kaip Pieno žvaigždžių, Alma ir pan. yra lietuviškai graikiško jogurto interpretacija. Juos naudojant reikėtų mažinti avižinių dribsnių, t.y. dėti tiek, kad tešla būtų formuojama, bet jokių būdu ne kieta ir ne biri. Bet man vis tiek skaniau su tikru graikišku jogurtu (jo irgi būna parduotuvėse, tik reikia sudėtį pažiūrėti perkant). ATSAKYTI
vita
2019-01-09 12:27
maisyti su 400 gr dribsniu jau nesigauna..dejau visus 500 gr jogurto ir teko minkyti. Gal cia turi buti 200 gr dribsniu? arba stiklinem matuoja tai gal 2 stikl nes 400 gr yra beveik 4 stiklines! ATSAKYTI
Vida
2019-01-09 12:08
Kažkodėl duona nesulipo. Gavosi biri ATSAKYTI
Rita
2018-03-15 13:54
Aš vietoje avižinių dribsnių naudojau trijų grūdų dribsnių mišinį, dar įdėjau porą šaukštelių medaus ir daug visokių sėklų, o kepiau silikoninėse keksiukų formelėse, kad būtų ne didelė duona, o tokie mažesni "duoniukai". Ir man, ir vaikams labai patiko :) ATSAKYTI
Jurate
2018-03-11 12:25
Isbandziau ir as si recepta. gavosi viskas gerai tik man... nepatiko. bandysiu dar kept su Maximos "Favorit " misiniu -dribsniai aviziniai su riesutais ir vaisiais, violetiniam pakely. Saldus. Labai geras skanus misinys ir su jogurtu ir kose isvirti. Didelis kiekis, daug vaisiu , riesutu. ATSAKYTI
Danguole
2018-03-03 19:44
As jau senokai kepu pagal toki recepta ir labai dziaugiuosi ji atradusi:
500g indelis jogurto, 1 kiausinis, a.saukstelis druskos, a.saukstelis sodos, sauja razinu ir po sauksta megstamu seklu, 2 indeliai nuo jogurto aviziniu dribsniu. (Naudoju ta pati indeli nuo jogurto matavimui)
Sausus ingredientus sumaisau su slapiais ir dedu i sviestu istepta forma, virsu pabarstau seklomis ir aviziniais dribsniais, kepti apie 1val.
ATSAKYTI
Raminta
2018-07-28 20:51
Ar avižiniai dribsniai tie, kur neapdoroti, kur ilgiau verda? Ir kokioj temperatūroj kepate? ATSAKYTI
Jurate
2018-08-30 19:39
Aciu uz recepta, reiks pabandyt ATSAKYTI
Skaistė
2017-09-25 11:51
Sveiki, kuo būtų galima pakeisti jogurtą? ATSAKYTI
Dana
2017-09-25 14:39
Kad siame recepte jogurte esme, be jo kazin kas gautusi... Na gal nebent kefyru keisti, bet turbut tada dar prideciau kepimo milteliu arba sodos, kad pakiltu bent kazkiek, nes kefyras vandeningesnis uz graikiska jogurta ATSAKYTI
Zivile
2019-01-20 17:55
Grietine ATSAKYTI
Renata
2017-09-04 23:44
O kokius dribsnius deti, paprastus ar greito paruosimo? ATSAKYTI
Dana
2017-09-25 14:38
As dedu paprastus, ne greito paruosimo, o tuos standarinius ATSAKYTI
laima
2017-04-22 20:46
neblogas skonis as dar idejau kepimo m kad butu puresne ATSAKYTI
Ieva
2017-04-21 10:24
Super! Net vaikams patiko :) ATSAKYTI
Ruta
2020-05-21 19:22
Antra karta kepu, labai skani duonele. Aciu. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital