Greičiau marinuoti agurkai su medumi ir ciberžole

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 14)
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 14)
Greičiau marinuoti agurkai su medumi ir ciberžole
Greičiau marinuoti agurkai su medumi ir ciberžole
Greičiau marinuoti agurkai su medumi ir ciberžole
Autorius apie receptą: Šį marinavimo būdą bandau ne pirmus metus, tik pasidalinti pasirodo nesugebu laiku. Skonis labai geras ir spalva ryški. Originalų receptą rasite Šį marinavimo būdą bandau ne pirmus metus, tik pasidalinti pasirodo nesugebu laiku. Skonis labai geras ir spalva ryški. Originalų receptą rasite nuorodoje, ten pagaminimo būdas kiek ilgesnis. Išbandžiau ir tokį, bet pateikiu šiek tiek sutrumpintą variantą pagal save, nes ir taip pavyksta puikiai. Na, o jūs jau eksperimentuokite pagal save. Konkretaus kiekio agurkų čia nebus, į stiklainius galite dėti juos įvairiai supjaustytus - griežinėliais, pailgomis juostelėmis ar mažus agurkėlius. Marinato kiekis ir nėra tiksliai pamatuojamas, nes priklausys nuo to, kiek daug pridėsite agurkų, taigi vienu atveju marinato užpilsite mažiau arba daugiau. Antroje foto matysite visą stiklainių kiekį, į kurį sudėjau tikrai daug agurkų ir užpyliau marinatą pagamintą iš 3 l vandens. (...daugiau) Edita, Oditėlės blogas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 kilogramas agurkų (apytikriai, kiek tilps į stiklainius)
1 saujelė garstyčių sėklų
1 galva česnako (apytikriai)
pagal poreikį juodųjų pipirų (žirneliais)
Marinatui:
1 litras vandens
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė acto 9%
2 šaukštai druskos
2 šaukštai medaus
1 šaukštelis maltos ciberžolės
Papildomai:
pagal poreikį vandens
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Stiklainius išplauti, sterilizuoti ir įberti šiek tiek garstyčių sėklų.
2.
Česnaką supjaustyti. Į kiekvieną stiklainį dėti šiek tiek česnako, kelis pipirų žirnelius.
3.
Agurkus supjaustyti griežinėliais arba juostelėmis ir sudėti į stiklainius.
4.
Į puodą įpilti vandens, acto, įberti druskos, cukraus, ciberžolės, įdėti medaus ir užvirti.
5.
Paruoštą marinatą supilstyti į stiklainius ir pridengti dangteliais.
6.
Didelio puodo dugną iškloti virtuviniu rankšluosčiu, sudėti stiklainius ir įpilti 3/4 karšto vandens. Kai vanduo užvirs, 1 litro stiklainius virti 7 minutes, o 750 ml ar 500 ml virti 5 minutes.
7.
Tuomet stiklainius išimti iš puodo, užsukti dangteliais, apversti kakleliais į apačią, šiltai apkloti ir palikti atvėsti per naktį. Tuomet laikyti šaltai.
Patarimai:
Naudota 200 ml stiklinė.
Stiklainius sterilizuoti galima taip: skardą iškloti rankšluosčiu ir pastatyti stiklainius kakleliu į apačią. Kaitinti įkaitintoje iki 100 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 30 minučių.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital