Gražuolis želė tortas Sala

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Gražuolis želė tortas Sala
Gražuolis želė tortas Sala
Gražuolis želė tortas Sala
Gražuolis želė tortas Sala
Autorius apie receptą: Pirmas mano bandymas padaryti tortą pagal ,,Tortas Sala" (Island cake). Pirmas mano bandymas padaryti tortą pagal ,,Tortas Sala" (Island cake). Daiva, Gudės hobis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Biskvitui:
600 gramų kvietinių miltų
3 vienetai kiaušinių
200 gramų cukraus
50 gramų sviesto
3 šaukštai medaus
2 šaukšteliai kepimo miltelių
0.5 šaukštelio pipirų (aštrių)
Sulaistymui:
240 mililitrų arbatos (paruoštos)
1 vienetas citrinų
Pertepimui:
500 mililitrų grietinėlė, 36% riebumo
400 gramų grietinės (40 % riebumo)
400 gramų grietinės, 30% riebumo
3 šaukštai cukraus
pagal skonį vanilinio cukraus
1 sauja vynuogių (reikės ir kotelių)
1 sauja braškių (reikės ir lapelių)
Tešlai:
500 gramų kvietinių miltų
200 gramų cukraus
200 gramų medaus
2 vienetai kiaušinių
100 gramų sviesto
5 gramai sodos
pagal skonį prieskonių mišinio (imbiero, pipirų, muskato, kardamono, cinamono, gvazdikėlių)
Papuošimui:
600 mililitrų vandens (karšto)
231 gramas skaidrios želė
77 gramai želės (mėlynos spalvos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Torto biskvitui į dubenį berti cukrų, dėti nedideliais gabaliukais supjaustytą sviestą, sutrinti šaukštu. Dėti medų, permaišyti. Įmušti kiaušinius, gerai išmaišyti. Berti pipirus, kepimo miltelius, kaitinti ant karšto vandens vonelės iki kol suputos. Tuomet berti miltus, permaišyti, tešla turi būti labai minkšta.
2.
Paruoštą tešlą suformuoti į pailgą formą, susukti į maistinę plėvelę. Dėti į šaldytuvą iki kol tešla sukietės.
3.
Kai tešla sukietės, padalinti tešlą į 10 - 12 dalių. Iš kepimo popieriaus iškirpti kepimo formos dydžio apvalų lapą, ant jo dėti tešlos gabaliuką ir kočioti iki iškirptos formos dydžio.
4.
Kepti įkaitintoje iki 170 C laipsnių temperatūros orkaitėje iki kol parus.
5.
Iškeptus kepimo lakštus apipjaustyti iki formos dydžio, kurioje ruošite tortą.
6.
Į puodelį su paruošta arbata išspausti citrinos sultis. Paruoštus lakštus sutepti arbata.
7.
Kremui į dubenį dėti grietinę, pilti grietinėlę, berti cukrų, vanilinį cukrų ir išplakti iki tirštų putų. Dėti perpjautas pusiau vynuoges, susmulkintas braškes, permaišyti.
8.
Ant torto formos dugno dėti lakštą, tepti kremu ir taip sluoksniuoti iki kol visi lakštai bus sutepti kremu. Tuomet formą iš vidaus apsukti acetatine juosta, iš išorinės formos pusės apklijuoti juostele prie padėklo. Vienoje pusėje nupjauti pusę torto (kelis sluoksniuos torto nupjauti nuo pusės torto) ir uždėti ant kitos pusės, padaryti lyg kalno formą.
9.
Papuošimui į dubenį dėti sviestą, medų, berti cukrų ir ištirpinti, atvėsinti.
10.
Į kitą dubenėlį įmušti kiaušinius, išplakti.
11.
Dar į kitą dubenį suberti miltus, sodą, meduolių prieskonių. Sumaišyti.
12.
Į dubenį su ištirpintu sviestu pilti kiaušinių plakinį. Išmaišyti. Tuomet į dubenį su miltais pilti paruoštos sviesto ir kiaušinių masės ir išmaišyti.
13.
Tešlą susukti į maistinę plėvelę ir dėti į šaldytuvą iki kol sukietės. Tuomet supjaustyti į kelis gabalėlius ir kiekvieną iškočioti. Iš tešlos išpjaustyti žuvytes, formuoti kriaukles ir kitas jūros dugne esančias formas. Išspausti ar išpjaustyti skirtingo dydžio formas, kurias naudosite eglučių formavimui. Iš likusios tešlos formuoti įvairias formas - tai bus akmenėliai.
14.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje iki kol parus, bet stebėkite, kad neperkeptų. Tuomet sudėti į formą ant nupjautos torto dalies (žemiausios).
15.
Jei norite, vynuogių šakeles pamirkyti šokolade.
16.
Braškių lapelius dėti ant iškepusių sausainėlių padėtų ant torto. Ant aukščiausios torto vietos sudėti paruoštas eglutes, įsmeigti vynuogių šakeles.
17.
Į dubenį berti mėlynos spalvos želę, pilti 350 ml vandens, į kitą dubenį berti skaidrios želė miltelius, pilti 250 ml vandens. Palikti iki kol vos pradės tirštėti.
18.
Į kepimo formą ant nupjautos torto dalies (žemiausios) supilti tirštėjančią želę. Įsmeigti žuvytes.
19.
Dėti į šaltą vietą, kad sustingtų. Prieš tiekiant nuimti torto formos žiedą, acetatinę juostą. Pabarstyti cukraus pudra.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital