Gražuolis svogūnų pyragas su sūriu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Svogūnų pyragas
Svogūnų pyragas
Svogūnų pyragas
Svogūnų pyragas
Autorius apie receptą: Ilgai nedrįsau išbandyti šio recepto, bet kai pirmą kartą iškepiau šį pyragą ir paragavom, jis visos šeimos nutarimu buvo įtrauktas į kartojamų patiekalų sąrašą. Ilgai nedrįsau išbandyti šio recepto, bet kai pirmą kartą iškepiau šį pyragą ir paragavom, jis visos šeimos nutarimu buvo įtrauktas į kartojamų patiekalų sąrašą. Antrą dieną jis gražiai susistovėjo ir šaltas taip pat buvo labai skanus. Šio svogūnų pyrago autorė yra aktorė Lina Budzeikaitė. Receptą radau žurnale „Žmonės“. (...daugiau) Jolanta, Visko po trupinėlį
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1 kilogramas svogūnų (9-10 vienetų)
500 gramų bemielės sluoksniuotos tešlos
250 gramų fermentinio sūrio
4 vienetai kiaušinių
4 šaukštai grietinės
šiek tiek žalumynų (krapų, petražolių)
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
šiek tiek prieskoninių žolelių (arba sultinio kubelio)
šiek tiek sviesto (kepimui)
1 vienetas kiaušinių (aptepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Svogūnus nulupti ir supjaustyti nelabai plonais pusžiedžiais. Keptuvėje ant mažos ugnies uždengus troškinti apie 20 minučių, kol suminkštės, bet ne pageltonuos.
2.
Dubenyje išplakti kiaušinius, sudėti grietinę, druską, pipirus ir kitus prieskonius. Sudėti pakepintus svogūnus bei burokine tarka sutarkuotą fermentinį sūrį. Viską sumaišyti. Šio recepto autorė siūlo įdėti dar smulkintų špinatų arba pievagrybių, jei kas juos mėgsta.
3.
Viena atšildytos tešlos dalimi iškloti kepimo indą. Ant jos sudėti visą masę ir gražiai paskirstyti. Likusią tešlą dėti ant viršaus. Galima tešlą įpjauti skersai ir išilgai, viršų aptepti plaktu kiaušiniu.
4.
Kepti 180 C temperatūroje apie 40 - 50 minučių.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital