Gražuolis špinatų biskvito tortas su Raffaello kremu

AUTORIUS:
Pušinskytė Vitalija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 17)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 17)
Špinatų biskvito tortas su Raffaello kremu
Autorius apie receptą: Šį tortą gamindama tikrai bijojau ir labai jaudinausi, bet pavyko labai skanus ir puošnus, o špinatų visiškai nesijaučia. Beje, kremą šiam tortui galite gaminti kokį norite - Šį tortą gamindama tikrai bijojau ir labai jaudinausi, bet pavyko labai skanus ir puošnus, o špinatų visiškai nesijaučia. Beje, kremą šiam tortui galite gaminti kokį norite - aš naudojau Raffaello torto kremą ir jis čia labai tiko. Man šio torto saldumas buvo pats tas, nes tikras tortas juk ir turi būti saldus, bet jeigu saldžiai nemėgstate, cukraus kiekį biskvite galite koreguoti pagal save. (...daugiau) Pušinskytė Vitalija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Biskvitui:
300 gramų cukraus
240 gramų miltų
200 gramų špinatų
180 mililitrų aliejaus (neutralaus skonio)
3 vienetai kiaušinių
3 šaukšteliai kepimo miltelių
2 šaukšteliai citrinų sulčių
1 šaukštelis vanilės
Kremui:
400 gramų grietinėlės, 35% riebumo
395 gramai kondensuoto pieno, saldinto
180 gramų sviesto
1 vienetas citrinų (reikės tik žievelės)
1 vienetas mandarinų (reikės tik žievelės)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Špinatus, aliejų, vanilę ir citrinos sultis sutrinti elektriniu trintuvu iki vientisos masės. Sudėti kiaušinius ir cukrų, viską gerai išmaišyti. Atskirai sumaišyti miltus ir kepimo miltelius, ir įmaišyti į špinatų masę.
2.
Masę supilti į sviestu pateptą arba kepimo popieriumi išklotą apvalią kepimo formą atsegamais kraštais, naudojau 24 centimetrų skersmens. Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių. Aš kepiau naudodama orkaitės funkciją su ventiliatoriumi, tad iškepė per 20 minučių. Ar biskvitas iškepė, patikrinkite įsmeigdami medinį pagaliuką į jo vidurį - jeigu pagaliukas neaplipęs tešla, vadinasi iškepė.
3.
Iškepusį biskvitą išimkite iš orkaitės ir palikite apie 10-15 minučių atvėsti formoje, o tada galutinai atvėsinkite ant grotelių. Visiškai atvėsusį biskvitą perpjaukite į tris dalis. Jeigu pjaustant biskvitą liks trupinukų, juos atsidėkite torto papuošimui.
4.
Grietinėlę išplakite iki standumo ir padėkite į šaldytuvą, kad truputį sutvirtėtų.
5.
Minkštą kambario temperatūros sviestą elektriniu plakikliu išplakite su kambario temperatūros kondensuotu pienu iki purumo ir padėkite į šaldytuvą 10-15 minučių, kad truputį sutvirtėtų ir laikytų formą. Į šią masę imaišykite plaktą grietinėlę ir nuo citrinos bei mandarino nutarkuotas žieveles (tik geltonas dalis, nes baltos dalys karčios). Atsargiai išmaišykite, kad gautųsi vientisos konsistencijos kremas.
6.
2- 3 šaukštus kremo atsidėkite torto šonams papuošti, o likusiu kremu pertepkite biskvito lakštus, aptepkite viršų ir atsidėtu kremu aptepkite torto šonus.
7.
Aš torto viršų puošiau sutarkuotais biskvito gabaliukais, bet galite drąsiai puošti ir savo nuožiūra. Tortą padėkite į šaldytuvą bent keletui valandų,o dar geriau - nakčiai, kad sutvirtėtų ir susigertų.
AUTORIUS: Pušinskytė Vitalija
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Jurgita S
2018-05-22 23:48
Labai patiko super lengvai pagamint.aciu ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital