Gražuolis obuolių pyragas su aguonomis ir varške

AUTORIUS:
Jurgitos receptai,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Gražuolis obuolių pyragas su aguonomis ir varške
Gražuolis obuolių pyragas su aguonomis ir varške
Gražuolis obuolių pyragas su aguonomis ir varške
Autorius apie receptą: Pyragas patiko vien jau tuo, kad gražiai atrodo! Obuoliai labai skaniai iškepa, citrinos sultys varškės įdarui suteikia malonų prieskonį. Ingredientai skirti 22-24 cm. apvaliai Pyragas patiko vien jau tuo, kad gražiai atrodo! Obuoliai labai skaniai iškepa, citrinos sultys varškės įdarui suteikia malonų prieskonį. Ingredientai skirti 22-24 cm. apvaliai formai. (...daugiau) Jurgitos receptai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
2.5 stiklinės miltų
180 gramų sviesto
2 šaukštai cukraus
1.5 šaukšto grietinės (arba majonezo)
1 žiupsnelis druskos
Aguonų įdarui:
125 mililitrai pieno
100 gramų aguonų
70 gramų cukraus
1 šaukštas manų kruopų
1 šaukštas sviesto
Varškės kremui:
500 gramų varškės
120 gramų cukraus
3 vienetai kiaušinių trynių
75 gramai sviesto
1 vienetas citrinų
3 šaukštai pieno
3 šaukštai krakmolo
1 šaukštelis vanilinio cukraus
3 vienetai obuolių (viršui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Tešla. Į ištirpintą sviestą suberiame cukrų, druską, maišome, kol ištirpsta cukrus. Į atvėsusį sviestą sudedame majonezą arba grietinę, gerai išmaišome. Beriame miltus ir užmaišome minkštą, bet prie rankų nelimpančią tešlą. Suvyniojame į maistinę plėvelę ir padedame į šaldytuvą, kol ruošime įdarus.
2.
Аguonų įdaras. Pieną su cukrumi užviriname, suberiame manų kruopas ir maišydami išverdame skystą manų košę. Tuomet sudedame sviestą, aguonas, gerai išmaišome ir atvėsiname.
3.
Varškės kremas. Varškę petriname per sietelį. Į ja dedame trynius, cukrų, vanilinį cukrų, sviestą ir viską gerai išplakame mikseriu. Sudedame krakmolą, supilame citrinos sultis, pieną, šakštu gerai išmaišome.
4.
Pyrago surinkimas. Kepimo formoje rankomis formuojame pagrindą, t.y. paskirstome tešlą ant dugno ir sienelių. Pakaitomis dedame varškės ir aguonų įdarus juos šiek tiek pamaišydami, kad jie tarpusavyje susimaišytu. Obuolių nelupame, tik perpjauname per pusę, išimame sėklalizdžius, viršuje padarome negilias išilgines įpjovas (žr. nuotrauką). Įspaudžiame obuolių puseles į varškę.
5.
Kepame 190 C orkaitėje apie 40 min. Pyragą visiškai atvėsiname, kad gerai sustingtų varškės įdaras. Skanaus!
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital