Gražuoliai vaisiniai sulčių ikrai

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Vaisiniai ikrai
Vaisiniai ikrai
Vaisiniai ikrai
Vaisiniai ikrai
Autorius apie receptą: Atrodo įspūdingai, šventiškai ir labai sudėtingai, tačiau šių nepaprastų gražuolių paruošimas stebėtinai paprastas. Recepto idėja nėra nei labai nauja, nei Atrodo įspūdingai, šventiškai ir labai sudėtingai, tačiau šių nepaprastų gražuolių paruošimas stebėtinai paprastas. Recepto idėja nėra nei labai nauja, nei originali, tačiau ieškant, kaip ją įgyvendinti, daugybę kartų susidūriau su siūlymu naudoti įvairiausius miltelius, kurių reikia ieškoti, užsakinėti internetu siųstis. Šis variantas paprastesnis - su maisto prekių parduotuvėse randamu priedu Agar Agar! Iš daugybės video, tekstų ir tikrai labai daug bandymų viskas nusėdo į vieną receptą. (...daugiau) Valerija, Skaniu kampu
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
50 mililitrų apelsinų sulčių (natūralių ar pirktinių, žr. pastabas recepto pabaigoje)
2 šaukšteliai cukraus (su kaupu)
0.5 šaukštelio agar agaro
0.5 stiklinės aliejaus (labai šalto)
pagal poreikį vandens (labai šalto, su ledukais)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Aliejų pilti į stiklinę ir 2 - 3 valandoms statyti į šaldytuvą. Prieš pradedant ruošti sultis, aliejų perstatyti į šaldiklį, kad būtų ypač šaltas.
2.
Į prikaistuvį pilti sultis, berti cukrų ir Agar Agar. Gerai išmaišyti ir paragauti, ar pakanka saldumo, jei reikia, dėti dar cukraus. Užvirinti, sumažinti ugnį ir virti 2 minutes, visą laiką maišant. Užvirus ima putoti, todėl visą laiką reikia prižiūrėti.
3.
Perpilti į indelį su dozatoriumi, konditerinį švirkštą ar tiesiog į kitą kambario temperatūros indelį. Palikti 2 - 4 minutes atvėsti. Užlašinti ant delno, sultys turi būti vos šilsvos, bet dar nestingti indelyje, gali pradėti truputį tirštėti. Stingsta gana greitai net kambario temperatūroje, todėl vėsinti nelabai ilgai.
4.
Į aliejaus stiklinę po truputį, įvairiose paviršiaus vietose lašinti sultis, luktelti truputėlį, kol nusės, galima stiklinę šiek tiek pajudinti, kad greičiau nusėstų. Prieš lašinant antrą porciją, keliolika sekundžių palaukti, kitaip gali sulipti. Tuomet po truputį vis lašinti naujas porcijas, tokių didelių pauzių nebereikia. Jei du mažesni lašiukai sulips tarpusavyje, iš jų bus didesni ikriukai, bet jie lėčiau stingsta, ilgiau išlieka šilti, todėl gali pradėti lipti su aplinkiniais ikriukais, todėl daugiau nei dviejų lašiukų ikriukių formuoti nerekomenduočiau.
5.
Ant švarios stiklinės uždėti nedidelį sietelį (galima naudotis ir tankesniu kiaurasamčiu), perpilti aliejų su visais ikriukais per sietelį. Aliejus atsidurs kitoje stiklinėje (jį galima pasilikti ateičiai), o ikriukai liks sietelyje.
6.
Ikriukus labai gerai kelis kartus perplauti labai šaltame vandenyje, kad neliktų aliejaus. Galima tiekti iškart. Jei tieksite vėliau, galima palaikyti uždarame indelyje, vandenyje, šaldytuve.
7.
Pastabos: bandžiau su trijų rūšių aliejumi: pigiu saulėgrąžų, brangesniu saulėgrąžų, brangesniu alyvuogių. Jeigu aliejus pakankamai gerai atšaldytas, skirtumo nesijaučia jokio. Šviežiai spaustos sultys man stingo greičiau, todėl su jomis "dirbti" reikia sparčiau. Tačiau man tekstūra ir skonis malonesnis ruošiant iš šviežiai spaustų sulčių. Pirktines naudojau Tymbark 100%. Lašinimui galima naudoti indelį su dozatoriumi, konditerinį švirkštą (vis truputėlį palenkiant šonu, kad nuvarvėtų lašelis, jokiu būdu nespausti, nes tikrai išeis per daug masės), pipete ar tiesiog labai atsargiai nuo šaukštelio. Bandžiau ikriukus ruošti iš pirktinio sirupo - masė visiškai nestingo. Pagal internete siūlomus receptus naudojama mažiau Agar Agar, bet man su mažesniu kiekiu nestingo.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital