Gražuoliai Macarons sausainiai su grietinėlės kremu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Macarons sausainiai
Macarons sausainiai
Macarons sausainiai
Macarons sausainiai
Macarons sausainiai
Macarons sausainiai
Macarons sausainiai
Macarons sausainiai
Macarons sausainiai
Autorius apie receptą: Nesudėtingai paruošiami, bet labai gardūs sausainiukai, puikiai tinka ir dovanoti. Nesudėtingai paruošiami, bet labai gardūs sausainiukai, puikiai tinka ir dovanoti. Ieva, Skanūs kąsneliai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
130 gramų cukraus pudros
120 gramų cukraus
120 gramų migdolų miltų
90 gramų kiaušinių baltymų (maždaug 2 m dydžio ir 1 s dydžio)
1 lašas maistinių dažų (nebūtina)
Kremui:
250 gramų šokolado
100 gramų grietinėlės, 35% riebumo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į dubenį sudėti baltymus, suberti cukrų ir plakti iki standžių putų iki kol cukrus pilnai ištirps. Ar cukrus ištirpo, galima patikrinti truputį paėmus baltymo masės tarp pirštų ir patrynus ar nesijaučia cukraus granulių. Įpilti maistinių dažų ir dar kartą permaišyti.
2.
Į kitą dubenį per smulkų sietelį persijoti migdolų miltus ir cukraus pudrą.
3.
Migdolų miltų ir cukraus pudros mišinį suberti į dubenį su išplaktais baltymais, mentele maišyti keliant nuo dugno į viršų kelias minutes iki kol tešla taps šiek tiek skystesnė, o paviršiuje išsilygins tešlos kontūrai.
4.
Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi (po juo galima padėti atsispausdintą apskritimų šabloną, kad būtų lengviau padaryti vienodo dydžio sausainiukus).
5.
Paruoštą masę sudėti į konditerinį maišelį ir išspausti ant kepimo popieriaus 3 cm skersmens sausainiukus paliekant bent poros centimetrų tarpus.
6.
Išspaudus visus sausainius, kepimo formą padaužyti į stalą, kad sausainių paviršius būtų lygus ir nebebūtų oro burbuliukų. Palikti kambario temperatūroje 30 - 50 minučių iki kol lengvai prilietus pyragėlio viršų, jis būna sausas ir nekimba prie pirštų. Jei naudojote šabloną, jį reikėtų atsargiai ištraukti. Kepti įkaitintoje iki 130 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 10 - 13 minučių. Ar iškepė, galima patikrinti lengvai paspaudus pyragėlio viršų - jis neturi susispausti, o būti tvirtas. Palikti atvėsti kepimo formoje, o tik visiškai atvėsus nukelti nuo kepimo popieriaus.
7.
Pertepimui į puodą supilti grietinėlę, sudėti šokoladą ir kaitinti ant silpnos ugnies. Kai šokoladas pradeda tirpti, nukelti puodą nuo kaitros ir maišyti iki kol šokoladas visiškai ištirpsta. Atvėsinti iki kambario temperatūros, tuomet dėti į šaldytuvą ir palaikyti bent 30 minučių.
8.
Atvėsusį kremą išplakti iki purumo, dėti į konditerinį maišelį, užspausti šiek tiek ant sausainėlio ir ant jo uždėti kitą sausainį. Taip suformuoti likusias puseles.
9.
Sausainius sudėti į hermetišką indą, padėti vėsioje vietoje bent porai valandų, kad kremas sutvirtėtų.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Prastas receptas
2022-01-01 22:07
Jusu macaronsai yra tusciaviduriai ir per aukstai iskile. Atvirai pasakius, tragiski, ypac nuotraukoje. Receptas netikslus, pradedant kiausinio baltymo kiekiu, nepaaiskinta, kad dazai turi buti tik sausi arba geliniai, kad kepti reikia ne ant kepimo popieriaus, kad reikia isdziovinti, kad iskepus reikia ne ant kepimo padeklo palikti, o perkelti ant salto pavirsiaus. I idara net nesigilinu, pakako paskaityt pirma recepto dali.
ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital