Graikišos salotos kitaip - su bolivine balanda ir avinžirniais!

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Graikišos salotos su bolivine balanda
Graikišos salotos su bolivine balanda
Graikišos salotos su bolivine balanda
Autorius apie receptą: Jos TOBULOS, tikrai neperdedu. Sočios, bet neapsunkinančios, sveikos ir maistingos, o su kiekvienu kąsniu laukia tikras skonių sprogimas. Priedo greitai pagaminamos ir tobulai Jos TOBULOS, tikrai neperdedu. Sočios, bet neapsunkinančios, sveikos ir maistingos, o su kiekvienu kąsniu laukia tikras skonių sprogimas. Priedo greitai pagaminamos ir tobulai tinkančios į pietų dėžutę. Salotų pagrindas – supermaistas bolivinė balanda. Supermaistas, nes kruopos be galo sveikos, turi ypatingai daug naudingųjų medžiagų. Daug kas vis dar veltui prisibijo šių kruopų. Taip, jos nebus skaniausias dalykas valgomos vienos, tačiau integruotos į tokias salotas tampa nuostabiu sotumo suteikiančiu pagrindu. Labai rekomenduoju būtent jas, ypač jei dar niekada nebandėte. Bet, jei norisi, bolivinę balandą čia galite be problemų pakeisti kitomis kruopomis. Tik neišsigąskite ilgo produktų sąrašo, viskas čia labai paprasta. Salotų pagrindas – kruopos, daržovės, feta, jogurto padažas. Visus kitus priedus galite varijuoti pagal savo šaldytuvo turinį arba pomėgius! (...daugiau) Kristina, Ant medinės lentelės
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
400 gramų konservuotų avinžirnių (ar virtų)
1 šlakelis alyvuogių aliejaus
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
šiek tiek prieskonių (naudojau česnaką, rūkytą papriką, kuminą)
Salotoms:
500 mililitrų sultinio (ar vandens)
250 mililitrų bolivinių balandų
2 vienetai avokadų
150 gramų fetos sūrio
100 gramų špinatų
1 vienetas agurkų
1 vienetas rausvųjų svogūnų
1 sauja vyšninių pomidorų
1 sauja ridikėlių
1 sauja alyvuogių
6 vienetai saulėje džiovintų pomidorų
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 šaukštai citrinų sulčių
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
Padažui:
4 šaukštai graikiško jogurto
1 vienetas agurkų (nedidelio, tarkuoto)
1 skiltelė česnako
1 šlakelis citrinų sulčių
1 saujelė krapų (šviežių)
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Gaminame traškius avinžirnius. Avinžirnius nusausiname popieriniais rankšluosčiais, sumaišome su aliejumi ir prieskoniais. Paskleidžiame kepimo skardoje ir kepame 180 C laipsnių orkaitėje (vėjelio funkcija) 25 minutes. Kartas nuo karto kepančius pamaišome.
2.
Verdame bolivinę balandą. Kruopas nuplauname po tekančiu vandeniu, beriame į keptuvę ir minutę pakaitiname. Supilame vandenį arba sultinį (geriau sultinys – kruopos išverda skanesnės). Kai vanduo užverda, sumažiname ugnį, kad vos burbuliuotų, uždengiame keptuvę ir verdame 15 minučių. Po jų patraukiame keptuvę nuo ugnies ir vis dar uždengtą palaikome 5 minutes. Išvirusias kruopas atvėsiname.
3.
Ruošiame padažą. Jogurtą sumaišome su tarkuotu agurku, česnaku, smulkintais krapais, citrinos sultimis, druska ir pipirais.
4.
Susmulkiname salotoms naudojamas daržoves.
5.
Dideliame dubenyje sumaišome pravėsusias kruopas, špinatus, saulėje džiovintus pomidorus, agurką, pomidorus, ridikėlius, svogūną. Atsargiai išmaišome.
6.
Prie kruopų su daržovėmis pilame alyvuogių aliejų, citrinos sultis, beriame druską ir pipirus. Išmaišome.
7.
Į lėkštes dedame kruopų ir daržovių salotas. Ant viršaus užpjaustome avokado, dedame kelias alyvuoges, po šaukštą Tzatziki padažo, beriame traškių avinžirnių, užtrupiname fetos.
Patarimai:
Make it vegan! Jei esate veganas, vengiate pieno produktų ar šiaip norisi augalinės kilmės salotų, padaryti jas veganiškas lengviau nei lengva. Tiesiog nedėkite fetos, o vietoje jogurto padažo puikiai tiks humusas.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital