Graikiški vištienos iešmeliai (souvlaki)

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 3
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Graikiški vištienos iešmeliai (souvlaki)
Graikiški vištienos iešmeliai (souvlaki)
Graikiški vištienos iešmeliai (souvlaki)
Autorius apie receptą: Souvlaki – populiarus Graikijos gatvės maistas. Kartais vištienos iešmeliai su likusiais ingredientais yra patiekiami spalvų ir skonių gausiuose dubenėliuose, kitais Souvlaki – populiarus Graikijos gatvės maistas. Kartais vištienos iešmeliai su likusiais ingredientais yra patiekiami spalvų ir skonių gausiuose dubenėliuose, kitais kartais – visi produktai susukami į didelę pitos duonelę, ir yra valgomi tiesiog rankomis. Neretai souvlaki yra vadinami graikiškais kebabais, ir išties – šis pavadinimas gana taiklus. Šįkart raginame rinktis sotų, gardų graikišką kebabą lėkštėje. Švelnūs ir sultingi vištienos iešmeliai, traškios bulvių skiltelės, gaivus tzatziki padažas, minkšta duonelė ir daržovės – visa tai yra klasikiniai souvlaki ingredientai. Vasarą vištieną bus gardžiausia kepti grilyje, tuo tarpu šaltuoju sezonu galite kliautis ir orkaite. Vištieną ir bulvytes pagardinkite „Vegeta Natur“ prieskonių mišiniais šašlykui ir bulvėms. Natūralių ingredienų deriniai yra parinkti taip, kad patiekalams leistų atsiskleisti gardžiausiais skoniais. (...daugiau) Asta, Saulėta virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
1 kilogramas vištienos krūtinėlės
1 vienetas citrinų
4 šaukštai alyvuogių aliejaus
20 gramų prieskonių šašlykams (naudojome „Vegeta Natur“ prieskonių mišinį šašlykams)
2 skiltelės česnako
Garnyrui:
1 kilogramas bulvių
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
20 gramų prieskonių bulvėms (naudojome ) „Vegeta Natur“ prieskonių mišinį bulvėms)
Padažui:
2 vienetai agurkų (nedidelių, trumpavaisių)
2 skiltelės česnako
250 mililitrų graikiško jogurto
1 šaukštas citrinų sulčių
3 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 žiupsnelis druskos
Patiekiant:
pagal poreikį duonelės
pagal poreikį salotų
pagal poreikį pomidorų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Paruoškite iešmelius. Vištieną supjaustykite maždaug vienodo dydžio gabalėliais. Sumaišykite su alyvuogių aliejumi, citrinos sultimis, tarkuotomis česnako skiltelėmis ir prieskonių mišinių šašlykams. Uždenkite ir palaikykite šaldytuve apie valandą.
2.
Praėjus šiam laikui, vištieną suverkite ant medinių iešmelių.
3.
Kol vištiena marinuojasi, paruoškite bulvytes. Bulves gerai nuplaukite, odeles nušveiskite. Virkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės (bet nesuvirkite tiek, kad prarastų formą ir sukristų).
4.
Išvirusioms bulvėms leiskite šiek tiek atvėsti, tuomet supjaustykite skiltelėmis. Apšlakstykite aliejumi, pagardinkite prieskoniais. Stenkitės, kad visos bulvių skiltelės būtų pasidengusios mišiniu kuo tolygiau.
5.
Suberkite bulves į ketaus keptuvę ar kitą indą, kurį galite naudoti grilyje.
6.
Paruoškite padažą. Agurkus smulkiai sutarkuokite. Jei sėklos labai sultingos, perpjovę agurką išilgai, jas išpjaukite ir nenaudokite. Česnako skilteles taip pat sutarkuokite.
7.
Smulkiai tarkuotus agurkus sumaišykite su visais likusiais ingredientais iki vientisos masės. Iki patiekiant laikykite šaldytuve.
8.
Iškepkite. Grilį įkaitinkite. Jei galite matyti temperatūrą, ji turėtų siekti apie 180 ᵒC. Griliui įkaitus, ant grotelių išdėliokite vištienos iešmelius. Šalia dėkite ketaus keptuvę (ar kitą indą) su bulvių skiltelėmis.
9.
Kepkite apie 15 minučių, kartais apversdami. Vištienos vidinė temperatūrą turėtų siekti 74 ᵒC.
10.
Patiekite. Vištienos iešmelius patiekite su bulvių skiltelėmis, salotomis, pomidorais ir duonelėmis. Ragaukite nedelsiant.
Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu",. priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!
RECEPTO DRAUGAS:
Vegeta Natur
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
grilio patiekalai
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
desertai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital