Graikiškas fetos sūrio pyragas "Alevropita"

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Graikiškas fetos sūrio pyragas "Alevropita"
Autorius apie receptą: Tai pyragas, kurį galėčiau valgyti kasdien. Dievinu fetos sūrį, tad namuose jo tikrai netrūksta. Kaskart nusipirkusi naują pakuotę, stengiuosi pagaminti kažką naujo. Į šį Tai pyragas, kurį galėčiau valgyti kasdien. Dievinu fetos sūrį, tad namuose jo tikrai netrūksta. Kaskart nusipirkusi naują pakuotę, stengiuosi pagaminti kažką naujo. Į šį pyragą žiūrėjau kreivai, maniau iš paprastų produktų neišeis kažkas ypatingo, bet...Man tai šių metų atradimas ir bus gaminamas tikrai dar ne kartą ir ne du...Tai graikiškas fetos pyragas, kuris toks paprastas, kad iškeps net tie, kas visai nemėgsta gaminti. (...daugiau) Odeta, Samčio užrašai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
350 mililitrų pieno
340 gramų fetos sūrio
225 gramai kvietinių miltų
2 vienetai kiaušinių
60 mililitrų vandens
2 šaukštai sviesto
1 šaukštelis druskos
1 šlakelis alyvuogių aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kepimo indą (38 cm skersmens) patepkite sviestu ir pašlakstykite aliejumi. Dėkite kepimo indą į iki 200 C laipsnių įkaitintą orkaitę ir pakaitinkite 3 min., kol pradės šnypšti, bet dar nedegs.
2.
Dideliame dubenyje sumaišykite miltus su druska, įmuškite vieną kiaušinį, pilkite pieną, kad išeitų tiršta tešla.
3.
Supilkite 2/3 tešlos į kepimo indą, paskleiskite tešlą tolygiai per visą kepimo indą. Ant viršaus užtrupinkite 2/3 fetos.
4.
Likusį kiaušinį išplakite su vandeniu ir sumaišykite su likusia tešla. Įberkite likusią fetą ir išmaišius užpilkite ant viršaus tešlos, kuri yra kepimo inde.
5.
Dėkite ant viršaus sviesto gabaliukus, pašlakstykite aliejumi ir kepkite 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje ant apatinių grotelių apie 40 min.
6.
Tiekite karštą, bet skanus ir atvėsęs.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital