Glazūruoti jautienos ir daržovių suktinukai

AUTORIUS:
Vylius Blauzdavičius
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Glazūruoti jautienos ir daržovių suktinukai
Glazūruoti jautienos ir daržovių suktinukai
Glazūruoti jautienos ir daržovių suktinukai
Autorius apie receptą: Gardiems suktinukams paruošti neprireiks daug laiko, o gardžiai pagaminsite tiek grilyje, tiek orkaitėje. Minkštumą, gardų aromatą ir skonį suteikia glazūrą, kurią Gardiems suktinukams paruošti neprireiks daug laiko, o gardžiai pagaminsite tiek grilyje, tiek orkaitėje. Minkštumą, gardų aromatą ir skonį suteikia glazūrą, kurią paruošite akimirksniu. Glazūra reikia aptepti mėsą prieš kepant ir kepimo metu. (...daugiau) Vylius Blauzdavičius
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
500 gramų jautienos (naudojau papilvę, vadinama flank steak, bet tinka ir išpjova)
1 vienetas cukinijų
1 vienetas morkų
1 vienetas paprikos
1 vienetas aitriųjų pipirų
8 vienetai smidrų
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
Glazūrai:
100 mililitrų jautienos sultinio
50 gramų sviesto
50 mililitrų balzaminio acto
2 vienetai šalotinių svogūnų (arba 1 paprasto svogūno)
2 šaukštai rudojo cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Papriką, aitriąją papriką, cukiniją, morką supjaustyti plonomis juostelėmis.
2.
Jautieną supjaustyti 5 cm pločio juostelėmis. Į jas įdėti po 1-2 juosteles kiekvienos daržovės, susukti į suktinuką ir persmeigti mediniu iešmeliu.
3.
Glazūrą ruošti taip: keptuvėje ištirpinti sivestą, sudėti labai smulkiai pjaustytus svogūnus ir apkepinti iki svogūnai suminkštės ir šie tiek karamelizuosis. Sudėti cukrų, apkepinti. Supilti balzaminį actą, sultinį ir kaitinti, kol dalis skysčio nugaruos ir padažas sutirštės.
4.
Mėsos suktinukus aptepti glazūra. Kepkite grilyje. Kepimo viduryje dar kartą aptepti glazūra.
5.
Jeigu neturite grilio, galite kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, ant orkaitės grotelių.
6.
Patiekdami pabarstykite druska ir pipirais.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia .
Medinius iešmelius prieš gamindami 15-20 min pamirkykite vandenyje, kad kepant neimtų.
AUTORIUS: Vylius Blauzdavičius
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
helovinas
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital