"Girta" karka - nerealiai skanu!

AUTORIUS:
Sandra
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 22)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 22)
Girta karka
Girta karka
Girta karka
Autorius apie receptą: Patikėkite, pirštelius apsilaižysite ir svečius nustebinsite! Tokios minkštos mėsos jau seniai nevalgiau!
Patikėkite, pirštelius apsilaižysite ir svečius nustebinsite! Tokios minkštos mėsos jau seniai nevalgiau!
Sandra
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1.5 kilogramo kiaulienos karkos
2.5 litro šviesaus alaus (tinka ir nealkoholinis)
5 vienetai bulvių
2 vienetai svogūnų (vidutinio dydžio)
1 galva česnako
5 vienetai juodųjų pipirų (grūdeliais)
3 vienetai lauro lapų
1 pundelis petražolių
3 šaukštai druskos
1 šaukštas saldžiosios paprikos miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Česnako galvą išskirstome skiltelėmis, skilteles nulupame. Svogūnus perpjauname į kelias dalis. Karką nuplauname.
2.
Visus ingredientus, išskyrus bulves, sudedame į didelį puodą (alaus pilame tiek, kad karką apsemtų).
3.
Užviriname ir iškart sumažiname kaitrą iki minimalios. Verdame uždengę puodą dangčiu dvi su puse valandos. Jei labai nugaruoja alus, dapilame jo arba vandens.
4.
Bulves nuskutame ir perpjauname pusiau. Likus 30 minučių iki karkos virimo pabaigos jas sudedame į kitą puodą, užpilame vandeniu, pagardiname druska ir dedame taip pat virti.
5.
Nupilame karką, dedame ją į kepimo indą, apdėliojame bulvių puselėmis, pabarstome mėgiamais bulvių prieskoniais ir pašauname į iki 200 C laipsnių įkaitintą orkaitę, kad viskas gražiai apskrustų.
6.
Garnyrą renkamės bet kokį mėgstamą. Skanaus!
AUTORIUS: Sandra
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (13)
Dainius
2024-01-09 12:08
Marinuoti kazkaip karkos nereikia kaip supratau? ATSAKYTI
Vilma
2024-01-15 17:03
Nereikia. ATSAKYTI
Rytis Ramanauskas
2021-04-28 21:20
O karka parukyta ar sviezia? ATSAKYTI
Greta
2021-04-29 09:40
Šviežia :) ATSAKYTI
Alina
2020-06-23 18:32
Labai liux gavosi,as tik isemiau karkos kaulą ir susukau vel,tada viska dariau pagal eigą ir skanumelis ATSAKYTI
As
2020-04-05 16:58
Super skanumėlis ATSAKYTI
Pranas
2019-07-22 12:00
Viskas gražu, tik gaila sugadinti tiek daug alaus. O gal galima paskui prie tos karkos jį srėbti? ATSAKYTI
Rita
2019-07-22 14:21
Na, karka labai skaniai pavyksta, tai tikrai nepasigadina niekas :) ATSAKYTI
As
2019-05-09 18:35
O koki alu naudoti,tamsu ar sviesu? ATSAKYTI
Joana
2019-05-01 13:39
Na , bet 3 valgomi šaukštai druskos 1,5 kg. mėsos (karkos) tai jau man per daug. ATSAKYTI
LaMaistas.lt redakcija
2019-05-02 10:25
Toks jau autorė receptas :) Kadangi skysčio nemažai, tik dalis šio kiekio susigers į pačią karką. Bet mūsų visų skoniai skirtingi, tikrai galite druskos dėti ir mažiau. ATSAKYTI
Tiesiog
2019-04-30 22:53
O ka su tom petrazolem daryt su tiek cesnako ir tiek svogunu. Deti virt kartu su karka ATSAKYTI
Diana
2019-05-01 10:57
Būtent taip ir daryti - visus ingredientus dėti virti kartu, išskyrus bulves, kaip ir parašyta :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital