Geltonųjų žirnelių karis su keptais baklažanais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 3
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Geltonųjų žirnelių karis su keptais baklažanais
Geltonųjų žirnelių karis su keptais baklažanais
Geltonųjų žirnelių karis su keptais baklažanais
Geltonųjų žirnelių karis su keptais baklažanais
Autorius apie receptą: Kai norisi naujų skonių, naujų derinių ir kažko tokio ypatingo, bet lengvai pagaminamo. Būtent štai – jis geltonųjų žirnelių karis su keptais baklažanais. Baklažanas - ta Kai norisi naujų skonių, naujų derinių ir kažko tokio ypatingo, bet lengvai pagaminamo. Būtent štai – jis geltonųjų žirnelių karis su keptais baklažanais. Baklažanas - ta daržovė, su kuria noriu susidraugauti ir dažniau su ja gaminti. Mokausi, semiuosi idėjų iš profesionalų ir žinokit man pavyksta. Valgiau ir mėgavausi. Siūlau tą padaryti ir jums. O tuo pačiu jungiuosi prie #baklažanųsavaitė Recepto šaltinis: www.nidosreceptai.lt (...daugiau) Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
1 stiklinė žirnių (geltonų, tiks puselės džiovintų)
1 vienetas baklažanų
400 gramų konservuotų pomidorų savo sultyse
1 vienetas svogūnų
2 skiltelės česnako
2 šaukštai aliejaus (kariui + dar šiek tiek baklažanams kepti)
1 šaukštelis malto kumino
0.5 šaukštelio maltos ciberžolės
0.5 šaukštelio malto kardamono
0.5 šaukštelio garam masala prieskonių
1 žiupsnelis aitriosios paprikos miltelių
pagal skonį druskos
Patiekiant:
pagal poreikį ryžių (virtų)
šiek tiek kalendros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Žirnius užpilame vandeniu ir paliekame brinkti bent kelioms valandoms ar per naktį. Pasūdome ir verdame, kol taps minkšti, bet nesuvirs visiškai.
2.
Baklažanus supjaustome storomis riekelėmis, ir pabarstome šiek tiek rupios druskos. Paliekame pastovėti apie 15 - 20 minučių.
3.
Dideliame puode arba keptuvėje įkaitiname aliejų ir jame pakepiname smulkintus svogūnus ir česnakus. Tada suberiame visus prieskonius ir dar pakepinkite apie pusę minutės, kad pasklistų aromatas. Supilame konservuotų pomidorų turinį (kartu su skysčiu), įberiame druskos ir pakepiname maišydami apie 5 minutes. Pabaigoje suberiame virtus žirnelius (galima pilti ir 3 – 4 v. š. skysčio, kuriame jie virė) ir dar patroškiname apie 3 minutes.
4.
Baklažanus nuplauname šaltu vandeniu ir gerai nusausiname. Įkaitiname keptuvę (geriausia, jei turite grilinę keptuvę), pašlakstome švelniai aliejumi ir kepame baklažanų riekeles iš abiejų pusių, kol gražiai paskrus, suminkštės. Pabaigoje galima šiek tiek pabarstyti druska ir pipirais.
5.
Patiekiame karį ir baklažanų riekelėmis su virtais ryžiais ir šviežiomis kalendromis.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital