Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Geltonieji maži slyvukai - 3 kg
Cukrus - 3 stikl.
Druska - 3 valg. šaukšt.
Vandens - 200 ml
Petražolės - 2 pund.
Česnakas - 3 skilt.
PARUOŠIMO BŪDAS:
Šis saldžiarūgštis padažas yra tinkamas valgyti prie įvairios mėsytės arba mėsai marinuoti. Taigi slyvukus nuplauname ir paverdame su vandeniu apie 15 minučių, kol suminkštėja. Tada reikia slyvukus perkošti taip, kad kauliukus atskirtumėte. Aš dariau paprasčiau - tam pačiam puode verdant su mediniu samčiu slyvas maišant tryniau ir išgraibiau kauliukus. Tada į tą tyrelę dedame cukrų, druską ir smulkintas petražoles ir verdame apie 20-25 minutes. Dažnai maišome. Susmulkintus česnakus dedame į tą patį puodą ir dar verdame apie 7 minutes ir tuomet pilstome į stiklainius. Iš šio kiekio man gavosi 3 litrai saldžiarūgščio padažiuko.