Garsusis Hollandaise padažas - pats greičiausias receptas
AUTORIUS:
Lina
ĮVERTINKITE:
Šį receptą jau įvertinote
(BALSAVO: 30)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
ĮVERTINKITE:
Šį receptą jau įvertinote
(BALSAVO: 30)
@Shutterstock
Autorius apie receptą:
Šis nuostabus padažas yra greita klasikinio olandiško padažo versija, kurią pagaminsite be galo paprastai ir sparčiai, o skoniu, bent mano akimis, ji tikrai nenusileidžia
Šis nuostabus padažas yra greita klasikinio olandiško padažo versija, kurią pagaminsite be galo paprastai ir sparčiai, o skoniu, bent mano akimis, ji tikrai nenusileidžia originalui. Šis padažas idealiai tinka pagardinti Benedikto kiaušiniams, lašišos kepsniui, pusryčių skrebučiui ar kur tik sugalvosite. Prieš porą metų šį receptą nusižiūrėjau iš Elise Bauer ir nuo to laiko gaminu tik taip. Iš šio ingredientų kiekio pagaminsite daugmaž vieną puodelį padažo.
(...daugiau)(...mažiau)
Lina
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
3 vienetai
kiaušinių trynių
(vidutinio dydžio)
140 gramų
sviesto
1 šaukštas
citrinų sulčių
0.5 šaukštelio
druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Prikaistuve, vis pamaišant, ištirpinkite sviestą, bet neleiskite jam užvirti.
2.
Pasiruoškite blenderį ir indą, kuriame ruošite padažą. Reikėtų, kad indas būtų tik truputį platesnis už blenderio galvą. Į jį sudėkite kiaušinių trynius, citrinų sultis ir druską. Trinkite kelioliką sekundžių, kol masė pašviesės.
3.
Toliau trindami palengva pilkite karštą sviestą, kol supilsite visą. Supylę patrinkite dar keletą sekundžių, kol masė susijungs į vientisą. Jeigu padažas atrodo per tirštas, įpilkite šlakelį vandens ir šiek tiek patrinkite blenderiu, kad ingredientai susijungtų.
4.
Paragaukite padažo, jei trūksta rūgštumo, sūrumo ar aštrumo, atitinkamai pagardinkite citrina, druska ar pipirais.
5.
Aš šį padažą dažniausiai tiekiu su Benedikto kiaušiniais, bet jis puikiai tinka ir prie lašišos ar kitos žuvies kepsnio, ant orkaitėje keptų daržovių, prie mėsos kukuliukų ar kur tik sugalvosite.