Gardžios bulvių armonikos su šonine

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 1
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Gardžios bulvių armonikos su šonine
Autorius apie receptą: Armonikos puikiai tinka šeimyninių pietų stalui, vakarienei su draugais, o ir laužo žarijose jos iškepa puikiai. Kartais norisi lašinukų aromato bulvėje, mūsų giminėje yra Armonikos puikiai tinka šeimyninių pietų stalui, vakarienei su draugais, o ir laužo žarijose jos iškepa puikiai. Kartais norisi lašinukų aromato bulvėje, mūsų giminėje yra šias bulves valgančių dar ir su sviestu. Mano nukrypimai – pabarstymas fermentiniu sūriu, šviežiais kalendros lapeliais ir svogūnų žiedai, kuriuos kloju ant folgos ir ant jų dedu paruoštas bulves. (...daugiau) Renata, KumutesVirtuve.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 1
2 vienetai bulvių
70 gramų šaltai rūkytos šoninės (arba karštai rūkytos)
šiek tiek saulėgrąžų aliejaus
šiek tiek druskos
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
šiek tiek gelsvės (arba petražolių)
šiek tiek sūrio (tarkuoto)
šiek tiek kalendros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Bulves nuskutu ir įpjaunu kas 3 - 5 mm. Tam, kad pjūviai būtų tolygūs ir neperjaučiau bulvės iki galo, ją dedu ant sriubinio šaukšto ir tuomet aštriu peiliu darau pjūvius. Į kas antrą pjūvį dedu plonas šoninės juosteles.
2.
Kiekvienai bulvei atsikerpu aliuminio folijos kvadratą, jei norisi cibulinio varianto, į kvadrato centrą dedu pusės svogūno žiedus, ant jų bulvę, ją patepu trupučio saulėgrąžų aliejaus. Tuomet bulves pabarstau trupučiu druskos, maltų juodųjų pipirų, džiovintų gelsvės arba petražolių lapelių.
3.
Folijos kraštus sukeliu į viršų ir susuku. Bulvės keliauja į iki 200C įkaitintą orkaitę (ar žarijas). Orkaitėje kepa apie 30 min., tuo tarpu žarijose po pusvalandžio reikia traukti vieną bulvę ir, atidarius folijos kraštą, ragauti. Gali tekti pakepti ir smarkiai ilgiau, laužo kaitros nepareguliuosi :) Jei norisi, kad šoninė paskrustų, po 20 min. kepimo orkaitėje, praveriu folijos lakštus.
4.
Tiekiu tiesiai į lėkštes. Su šakute ir peiliu būtinai padalinu servetėlių, jų tikrai prireikia. Tarkuotą sūrį dedu stalo vidury, kiekvienas pasibarsto tiek, kiek širdis geidžia. Taip pats stalo vidury dedu indelį su kapotais kalendros lapeliais.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Amei
2017-07-09 10:07
Laabai skanu. Visai šeimynai patiko! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital