Gardžioji rauginta beržų sula

AUTORIUS:
Ingrida
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 1
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Rauginta sula
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Ar mėgstate sulą? Mes šeimoje ją tiesiog dieviname! Beržų sulos nutekiname tiek daug, kad visos išgerti nespėjame, tad dalį raugiame. Taip paruoštą sulą išlaikome maždaug Ar mėgstate sulą? Mes šeimoje ją tiesiog dieviname! Beržų sulos nutekiname tiek daug, kad visos išgerti nespėjame, tad dalį raugiame. Taip paruoštą sulą išlaikome maždaug iki dviejų mėnesių, nežinau, ar stovėtų ilgiau - per tiek laikų ją visą išgeriame. Tik laikyti reikėtų vėsioje, tamsioje vietoje, mes laikome vėsiame rūsyje, bet jei tokio neturite, galima laikyti šaldytuve ar tiesiog vėsiame sandėliuke taip, kad negautų saulės šviesos. (...daugiau) Ingrida
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 1
1 litras beržų sulos
1.5 šaukštelio cukraus
4 vienetai razinų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Sulą išpilstau į švarius stiklainius ar stiklinius butelius po 1 litrą, dedu razinas, cukraus.
2.
Uždengiu dangteliais (neužsuku!) ir palieku stovėti kambario temperatūroje, virtuvės spintelės kampe, kad jų neapšviestų saulė (!) ir palieku 4 - 5 dienas, kol sula įrūgsta.
3.
Tuomet sandariai užsuku ir laikau 5 - 10 C laipsnių rūsyje. Jei vėsaus rūsio neturite, galima laikyti šaldytuve. Kai sulą atsuksite, būkite atsargus, nes sula bus šiek tiek gazuota.
AUTORIUS: Ingrida
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Laimutė
2018-04-22 00:00
Galima beržų sulą laikyti ilgai ,iki metų ar net ilgiau . Tiesiog supilame sulą į plastikinius 5 l. Talpas -nuo geriamo vandens ,iki pat kaklelio viršaus ,užsukame ir tuoj pat nešame į rūsį ,palengva įrūgsta savaime ,be jokių priedų . Būna labai skani rūgštelė . Tokią sulą galima gerti ar panaudoti taisant šaltibarščius ,tai labai skanu ir sveika ! O dar šviežią sulą galima ir užšaldyti ! ATSAKYTI
LaMaistas.lt redakcija
2018-04-22 08:50
Laimute, dėkojame, kad pasidalinote patirtimi ir patarimais! :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital