Gardžioji lazanija kitaip arba "Lazanijos pyragas"

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Gardžioji lazanija kitaip arba "Lazanijos pyragas"
Gardžioji lazanija kitaip arba "Lazanijos pyragas"
Gardžioji lazanija kitaip arba "Lazanijos pyragas"
Gardžioji lazanija kitaip arba "Lazanijos pyragas"
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
800 gramų faršo (jautienos ir kiaulienos)
16 vienetų lazanijos lakštų
1 vienetas svogūnų
0.5 vieneto raudonosios paprikos
0.5 vieneto morkų
3 šaukštai pomidorų padažo
šiek tiek sūrio
šiek tiek kietojo sūrio
šiek tiek prieskonių
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
šiek tiek alyvuogių aliejaus (formos aptepimui)
Padažui:
100 mililitrų pieno
80 gramų sviesto
2 šaukštai miltų
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Makaronų lakštus 5 minutes apvirti pasūdytame vandeyje, geriausia, kad indas būtų platus ir gilus. Išimti lakštus į lėkštę ir palikti, kad vanduo nuvarvėtų.
2.
Faršą apkepti, suberti prieskonius, druską, pipirus. Sudėti pasmulkintą svogūną, pusę raudonos paprikos, tarkuotos morkos. Kepti apie 15 minučių, įdėti tris šaukštus pomidorų padažo, gerai išmaišyti ir dar šiek tiek pakepinti. Palikti atvėsti.
3.
Paruošti padažą: keptuvėje arba puode išlydyti sviestą, suberti miltus ir juos šiek tiek pakepinti. Iš lėto pilti pieną ir maišyti, kol gausis vientisas, tirštas padažas. Pagardinti prieskoniais.
4.
Torto formą sutepti alyvuogių aliejumi ir išdelioti lakstus. Visa eiga parodyta nuotraukoje. Ant išdėliotų lakštų pilti padažą, dėti pakepintą maltą mėsą, tada tarkuotą sūrį ir vėl viską kartoti. Likusį sūrį sudėti ant padažo ir viską užkloti makaronų lakštais. Lazaniją uždengti folija.
5.
Kepti 200 C laipsnių orkaitėje apie 45 minutes. Likus kelioms minutėms iki pabaigos, apibarstyti tarkuotu kietuoju sūriu ir vėl dėti į orkaitę uždengus folija, kad lakštais nesukietėtų. Kai sūris ištirps, išimti. Išėmus palikti pastovėti apie 10 minučių.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital