Autorius apie receptą:
Kremiška ir labai skani užtepėlė, kurią galima kabinti traškučiais, duoniukais ar tepti ant skrebučių! Skaniausia dar šilta!
Kremiška ir labai skani užtepėlė, kurią galima kabinti traškučiais, duoniukais ar tepti ant skrebučių! Skaniausia dar šilta!
Jolita
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
2 vienetai
baklažanų
8 šaukštai
alyvuogių aliejaus
2 skiltelės
česnako
pagal skonį
druskos
pagal skonį
maltų juodųjų pipirų
pagal skonį
provanso žolelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Žalius baklažanų galiukus nupjauti. Baklažanus supjaustyti perpus išilgai. Minkštime padaryti po kelias įpjovas.
2.
Baklažanus dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą minkštimu į viršų.
3.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25 minutes. Šalia dėti nuvalytas česnako skilteles ir kepti dar 5 - 10 minučių.
4.
Baklažanų vidų išskobti, kartu sutrinti česnaką. Pilti aliejų, gardinti prieskoniais ir viską išmaišyti.