Gardusis svogūnų džemas žiemai

AUTORIUS:
Agota
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Svogūnų džemas
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Ar kada esate ragavę svogūnų džemo? Jis tobulai tinka kaip kitoks padažas mėsos patiekalams, ant skrebučio užsitepti, patiekti su sūriu, pagardinti picą, sumuštiniams, Ar kada esate ragavę svogūnų džemo? Jis tobulai tinka kaip kitoks padažas mėsos patiekalams, ant skrebučio užsitepti, patiekti su sūriu, pagardinti picą, sumuštiniams, užkandžiams, kam tik sugalvosite! Salstelėjęs karamelizuotų svogūnų skonis paprastai labai patinka net ir tiems, kurie šiaip jau svogūnų nevalgo. Beje, ruošti jį galima tiek iš paprastų svogūnų, tiek iš rausvųjų. (...daugiau) Agota
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
2 kilogramai svogūnų
200 gramų cukraus
100 mililitrų acto 9%
2 vienetai apelsinų
60 mililitrų alyvuogių aliejaus
4 skiltelės česnako
1 šaukštelis druskos
0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Svogūnus nulupkite ir supjaustykite juostelėmis ar kubeliais.
2.
Didelėje keptuvėje ar puode šiek tiek įkaitinkite aliejų ir sudėkite svogūnus. Kepinkite, vis pamaišydami, apie 20 minučių, ant nedidelės ugnies, neuždenkite, nes turi išgaruoti dalis skysčio.
3.
Sudėkite smulkintą česnaką ir kepinkite dar 20 minučių. Sumažinkite ugnį iki mažesnės nei vidutinė, bet ne pačios mažiausios, berkite cukrų, druską, pipirus, pilkite actą ir iš apelsinų išspaustas sultis. Gerai išmaišykite ir toliau katinkite ant nedidelės ugnies, vis maišant, kol beveik nebeliks skysčio, užtruks maždau 1.5 - 2 valandas.
4.
Dar karštus svogūnus sudėkite į švarius stiklainius, uždėkite, bet neužsukite dangtelių. Į didelio puodo dugną dėkite rankšluostį, sustatykite stiklainius ir puodą užpilkite vandeniu, kad apsemtų stiklainius iki pusės. Kaitinkite puodą, kol užvirs ir kaitinkite apie 20 minučių. Stiklainius sandariai užsukite, sustatykite dangteliais žemyn, uždenkite šiltu apklotu ir palikite atvėsti.
AUTORIUS: Agota
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (4)
Asta
2022-09-06 23:59
Vietoj cukraus naudojau medų - pagal skonį. Ne per saldu ir jaučiamas medaus poskonis. ATSAKYTI
Augustė
2020-09-09 01:13
Dariau su obuolių actu 6% ir mažinau cukraus kiekį per pusę - gavosi nerealiai skaniai! Apelsinai labai tinka :) Ačiū už puikų receptą! ATSAKYTI
Augustė
2020-09-09 01:14
Beje, dariau iš mėlynų svogūnų ir nausojau rudą cukrų. ATSAKYTI
Daiva
2018-08-18 10:13
Įdomus receptas, ypač, žmonėms mėgstantiems sūrį. Vis dėlto, mano skoniui, ką tik išvirtas džemas buvo per saldus. Skonį stipriai užgožė cukraus saldumas. Kitą kartą darant, mažinčiau cukraus kiekį per pus. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital