Šokoladinis pyragas su kreminiu viršumi - gardus ir nebrangus

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Šokoladinis pyragas su kremu
Šokoladinis pyragas su kremu
Šokoladinis pyragas su kremu
Šokoladinis pyragas su kremu
Autorius apie receptą: Desertas yra vienas tokių, kuriam tikrai nesugaišite daug laiko. Viską padarysite paprastai, bet rezultatas jus tikrai nustebins ir sužavės. Ingredientai skirti 22x30 cm kepimo Desertas yra vienas tokių, kuriam tikrai nesugaišite daug laiko. Viską padarysite paprastai, bet rezultatas jus tikrai nustebins ir sužavės. Ingredientai skirti 22x30 cm kepimo skardai. (...daugiau) Inga's Sweeterie
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
300 gramų cukraus
250 gramų miltų
240 gramų vandens (verdančio)
240 gramų pieno
3 vienetai kiaušinių
120 gramų saulėgrąžų aliejaus
65 gramai kakavos (kokybiškos)
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
1.5 šaukštelio sodos
0.5 šaukštelio druskos
Kremui:
400 gramų grietinėlės, 35% riebumo
65 gramai cukraus pudros
28 gramai kakavos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Įkaitiname orkaitę iki 180 C (viršus-apačia). Ištepame sviestu kepimo skardą.
2.
Į verdantį vandenį suberiame kakavą, gerai išmaišome ir paliekame pravėsti.
3.
Dubenyje sumaišome miltus, cukrų, kepimo miltelius, sodą ir druską. Įmušame po vieną kiaušinius, šluotele gerai išmaišome. Supilame pieną ir aliejų. Gerai išmaišome, kad neliktų sausų ingredientų. Supilame vandens ir kakavos mišinį. Tešla bus skysta, bet taip ir turi būti. Atsargiai supilame tešlą į skardą. Kepame apie 35-45 minutes arba kol pyragas iškeps. Atvėsiname.
4.
Kol kepa pyragas, paruošiame kremą: Plakame grietinėlę iki jogurto konsistencijos. Įsijojame kakavą su cukraus pudra. Plakame grietinėlę toliau, kol bus standi. Paliekame šaldytuve, kol prireiks. Paskirstome visą kremą ant atvėsusio pyrago.
5.
Aš pyragą dar aplaisčiau šokoladiniu sirupu ir pabarsčiau šokolado gabaliukais, bet tas nėra būtina.
6.
Pyragą laikome šaldytuve.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Ingos knygoje "Graikijos virtuvė"
Skaityti komentarus
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai (3)
Daiva
2018-03-22 23:00
Sveiki, o nereikėtų į grietinėlę įdėti standintojo? ATSAKYTI
Laura
2018-03-23 11:40
Jeigu grietinėlę naudosite riebą ir standžiai išplaksite, tada standiklis nebūtinas, ji pati iš savęs standi. Bet aišku, jeigu pyragą ruošite labiau iš anksto ir jis šaldytuve ilgiau stovės, ar grietinėlę naudosite liesesnę, tada įdėkite. ATSAKYTI
Andreja
2017-05-07 17:51
Labai skanu, tik viršų kitokį dariau - ne grietinėlės, o maskarponės su tirpintu šokoladu... Mmmm kaip skanu! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital