"Galette" su rikotos sūriu, kumpiu ir pomidorais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Galetė su kupmiu
Galetė su kupmiu
Galetė su kupmiu
Galetė su kupmiu
Galetė su kupmiu
Galetė su kupmiu
Galetė su kupmiu
Galetė su kupmiu
Galetė su kupmiu
Autorius apie receptą: Sodraus, ryškaus skonio patiekalas. Sočiai ir jaukiai rudens vakarienei. Bet tiks ir pietums! Nors galeta yra kilusi iš Prancūzijos ir jos variacijų yra nemažai, tačiau šis Sodraus, ryškaus skonio patiekalas. Sočiai ir jaukiai rudens vakarienei. Bet tiks ir pietums! Nors galeta yra kilusi iš Prancūzijos ir jos variacijų yra nemažai, tačiau šis variantas su "senjorais" pomidorais (pamenate Džanio Rodario "Čipoliną"?) ir rikota man labiau kvepia Italija ir apskritai atostogomis Viduržemio jūros regione. Kada gi prisiminti atostogas ir planuoti naujas, jei ne ilgais ir šaltais rudens vakarais? (...daugiau) Loreta, Kartą virtuvėje
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
Įdarui:
300 gramų vyšninių pomidorų
250 gramų rikotos
100 gramų šaltai rūkyto kiaulienos kumpio
1 vienetas svogūnų
šiek tiek juodųjų pipirų (šviežiai maltų)
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus
Tešlai:
1.5 stiklinės miltų
120 gramų sviesto
60 mililitrų vandens (šalto)
1 šaukštas cukraus
1 šaukštelis druskos
Papuošimui:
1 žiupsnelis žalumynų
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių (aptepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Dubenyje sumaišykite miltus, druską ir cukrų. Sudėkite šaltą gabalėliais supjaustytą sviestą ir išmaišykite. Palaipsniui į trupinius pilkite šaltą vandenį, stebėkite, kada trupiniai pradeda kibti. Perkelkite tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus, lengvai paminkykite ir suformuokite iš tešlos rutulį. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir palaikykite šaldytuve apie 1 val.
2.
Svogūnus susmulkinkite ir pakepinkite šlakelyje įkaitinto aliejaus. Supjaustykite kumpį plonais griežinėliais. Pomidorus supjaustykite vidutinio storumo riekelėmis.
3.
Įkaitinkite orkaitę iki 180ºC temperatūros. Pasiruoškite lakštą kepimo popieriaus, šiek tiek pabarstykite jį miltais. Išimkite iš šaldytuvo atšalusią tešlą, perkelkite ant kepimo popieriaus ir iškočiokite taisyklingą apskritimą.
4.
Tešlos apskritimą, palikdami švarius maždaug 5 cm kraštelius, aptepkite rikotos sūriu. Ant sūrio tolygiai užberkite kepintus svogūnus. Išdėliokite kumpio riekeles. Ant šių – pomidorų riekeles. Apibarstykite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir druska. Tešlos kraštelius užlenkite į vidinę pusę ir aptepkite juos kiaušinio plakiniu.
5.
Šaukite į orkaitę ir kepkite iki tešlos krašteliai gražiai paruduos (apie 20-30 minučių). Patiekdami galite papuošti saujele smulkintų žalumynų.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis