Galetės su kumpiu ir kiaušiniu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 3
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Galetės su kumpiu ir kiaušiniu
Galetės su kumpiu ir kiaušiniu
Galetės su kumpiu ir kiaušiniu
Galetės su kumpiu ir kiaušiniu
Autorius apie receptą: Tai labai skanios galetės, subalansuotos vėlyviems savaitgalio pusryčiams, bet puikiai tinkančios ir pietums, tad siūlau iškart kepti dvigubą ar trigubą porciją ir pasilikti Tai labai skanios galetės, subalansuotos vėlyviems savaitgalio pusryčiams, bet puikiai tinkančios ir pietums, tad siūlau iškart kepti dvigubą ar trigubą porciją ir pasilikti kelias galetes darbo dienai, kai trūks laiko pietums pasiruošti. Galima skanauti ir šiltas, ir atvėsusias. Valgyti jas patogu net ir be įrankių, nes sūris ir kiaušinis kepdamas įdarą puikiai sutvirtina. Tešlą ruošiau su graikišku jogurtu, kuris suteikia minkštumo, todėl ir atvėsusios šios galetės netampa per kietos. (...daugiau) Ieva, Dar kąsnelį
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
Tešlai:
180 gramų kvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų aukščiausios rūšies 550 C)
100 gramų graikiško jogurto
80 gramų sviesto (labai šalto)
1.5 šaukšto vandens (ledinio)
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis prieskoninių žolelių
Įdarui:
3 vienetai kiaušinių (+ šiek tiek kiaušinio plakinio aptepimui)
180 gramų konservuotų pomidorų (smulkintų)
100 gramų šaldytų špinatų (atitirpintų)
70 gramų kietojo sūrio (tarkuoto)
50 gramų rūkyto kumpio (arba virto)
40 gramų fetos sūrio (arba varškės sūrio)
1 skiltelė česnako
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis juodųjų pipirų
1 šlakelis aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Sumaišykite miltus, druską ir prieskonius. Sudėkite šaltą, kubeliais supjaustytą sviestą ir sutrinkite rankomis arba virtuviniu kombainu iki trupinių. Graikišką jogurtą sumaišykite su vandeniu ir sudėkite į tešlą. Suformuokite tešlą, suvyniokite į maistinę plėvelę ir palaikykite šaldytuve apie 20 min. ar ilgiau.
2.
Keptuvėje su šlakeliu aliejaus apkepkite kumpio gabalėlius. Sudėkite smulkintą česnaką ir kepkite dar pusę minutės. Sudėkite špinatus ir smulkintus konservuotus pomidorus (naudokite tirštesnę dalį). Pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais. Pakaitinkite, kol skystis nugaruos. Palikite atvėsti.
3.
Išimkite tešlą iš šaldytuvo, padalykite į 3 vienodas dalis ir iškočiokite tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų į plonus apskritimus.
4.
Apskritimų viduryje paskirstykite paruoštą įdarą, palikdami kraštus užlenkimui. Apibarstykite kietuoju sūriu. Užlenkite tešlos kraštus ir aptepkite kiaušinio plakiniu. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Išimkite.
5.
Įmuškite į kiekvienos galetės vidurį po vieną kiaušinį, apibarstykite trupintu fetos arba varškės sūriu, pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais. Kepkite dar apie 10 min. arba kol baltymas sutvirtės, o trynys išliks dar skystas. Jei norite, kad trynys būtų visiškai kietas, kepkite truputį ilgiau.
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital