Galetė su vyšniomis ir šilauogėmis

AUTORIUS:
Justyna
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Galetė su vyšniomis ir šilauogėmis
Autorius apie receptą: Vienas iš tų patiekalų, kuriuos ruošdamas visai nesitiki, kad galutinis rezultatas bus toks gardus ir neatsivalgomas. Toks puikus tiek šiltas, tiek šaltas. Vienas iš tų patiekalų, kuriuos ruošdamas visai nesitiki, kad galutinis rezultatas bus toks gardus ir neatsivalgomas. Toks puikus tiek šiltas, tiek šaltas. Justyna
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
Tešlai:
240 gramų kvietinių miltų
170 gramų sviesto (šalto)
1 šaukštas cukraus
1 šaukštelis druskos
1 vienetas citrinų (sulčių)
2 šaukštai vandens (šalto)
Įdarui:
500 gramų vyšnių (be kauliukų)
200 gramų šilauogių
3 šaukštai bulvių krakmolo
50 gramų cukraus
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių
Pabarstymui:
1 šaukštas rudojo cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Tešlai ant darbastalio suberkite miltus, sumaišytus su druska.
2.
Mažais kubeliais supjaustykite šaltą sviestą ir sudėkite į vidurį miltų. Viską kapokite plačiu peiliu, kol išeis daug smulkių drėgnų trupinių.
3.
Tuomet ant trupinių užpilkite šalto vandens ir viską suminkykite rankomis. Turo išeiti minkštą, elastingą tešlą. Jei šiek tiek limpa prie rankų, pasibarstykite miltais, tik nepadauginkite, tešla neturi būti per daug kieta. Suminkykite rutulį, įvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą mažiausiai 30 min, o geriausiai – keletui valandų.
4.
Įdarui vyšnias, šilauogės sumaišykite su cukrumi, krakmolu bei citrinos sultimis ir atidėkite.
5.
Tešlą išimkite iš šaldytuvo, truputėlį palaikykite, kol suminkštės.
6.
Aptepimui lengvai išplakite kiaušinį.
7.
Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Ant kepimo popieriaus iškočiokite apvalų lakštą. Viduryje pasižymėkite apytikriai 15-20 cm skersmens apskritimą (galite uždėti nedidelę lėkštę ir labai švelniai paspausti, kad atsižymėtų kontūras). Į pažymėta vidurį sudėkite paruošta įdarą. Kraštus užlenkite link vidurio, patepkite kiaušinio plakiniu, pabarstykite ruduoju cukrumi.
8.
Kepkite iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45 minutes, kol gražiai paruduos. Išėmė, palaukite, kol šiek tiek atvės.
9.
Skanaukite šiltą su vaniliniais ledais.
AUTORIUS: Justyna
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital