Gaivusis citrininis tiramisu "Žento džiaugsmas"

AUTORIUS:
Janina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Gaivusis citrininis tiramisu "Žento džiaugsmas"
Gaivusis citrininis tiramisu "Žento džiaugsmas"
Gaivusis citrininis tiramisu "Žento džiaugsmas"
Gaivusis citrininis tiramisu "Žento džiaugsmas"
Gaivusis citrininis tiramisu "Žento džiaugsmas"
Gaivusis citrininis tiramisu "Žento džiaugsmas"
Autorius apie receptą: Labai skanus, gaivus, lengvai paruošiamas ir daug pinigų nekainuojantis desertas. Visi šeimos nariai, o ypač žentas dievina jį. Jei kas nori pagerinti santykius su žentu, Labai skanus, gaivus, lengvai paruošiamas ir daug pinigų nekainuojantis desertas. Visi šeimos nariai, o ypač žentas dievina jį. Jei kas nori pagerinti santykius su žentu, išbandykite. Gaminti tokį tiramisu per Velykas jau tapo šeimos tradicija. Tinka bet kuriai kitai progai. (...daugiau) Janina
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
300 gramų biskvitinių pirštelių ("Damų pirštelių")
50 mililitrų limonchello likerio
Sirupui:
2 vienetai citrinų
250 mililitrų vandens
150 gramų cukraus
Kremui:
500 gramų maskarponės sūrio
4 vienetai kiaušinių
250 gramų cukraus
1 vienetas citrinų (tarkuotos žievelės)
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Gaminimą geriausia pradėti nuo sirupo paruošimo. Skustuku nuskusti 2 citrinų žieveles. Tada supjaustyti jas plonomis juostelėmis. Išspausti iš nuskustų citrinų sultis.
2.
Į dubenį supilti 250 ml vandens, citrinų sultis, suberti 150 g cukraus ir sudėti žievelių juosteles. Virti apie 10 min. Atvėsinti, kol bus gaminamas kremas. Nukošti sirupą. Žievelės pasilikti.
3.
Kremui atskirti kiaušinių trynius nuo baltymų.
4.
Kiaušinių trynius ir 250 g cukraus išplakti šluotele. Įdėti maskarponės sūrį, gerai išmaišyti. Suberti tarkuotą citrinos žievelę. Pašlakstyti likeriu. Išmaišyti.
5.
Baltymus su žiupsneliu druskos suplakti iki standumo. Lengvai įmaišyti į maskarponės kremo masę.
6.
Į 5-6 cm aukščio kepimo indą (geriausia stiklinį) sudėti ploną sluoksnį kremo. Tuomet kiekvieną pirštelį pamirkyti sirupe ir dėti į formą, kol bus užpildytas antras sluoksnis. Pašlakstyti likeriu. Tada vėl pertepti kremu ir vėl dėti damų pirštelius. Ant viršaus užtepti likusį kremą. Turi būti 3 sluoksniai kremo ir 2 sluoksniai sausanių. Tuomet dar ant viršaus sudėti nukoštas citrinų žievelės juosteles. Palikti šaldytuve sustingti 3-4 val.
AUTORIUS: Janina
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Saule
2020-04-20 15:22
Labai skanus pyragas, rekomenduoju :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital