Gaivus žaliasis tortas su persikais

AUTORIUS:
Regina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Gaivus žaliasis tortas su persikais
Gaivus žaliasis tortas su persikais
Gaivus žaliasis tortas su persikais
Gaivus žaliasis tortas su persikais
Gaivus žaliasis tortas su persikais
Gaivus žaliasis tortas su persikais
Gaivus žaliasis tortas su persikais
Autorius apie receptą: Žiemą net gimtadienio vakarui norisi kažko gaivaus, jau pavasariškos spalvos, su galybe naudingų sveikatai ingredientų - vaisių, uogų, daržovių. Žalsvos spalvos be Žiemą net gimtadienio vakarui norisi kažko gaivaus, jau pavasariškos spalvos, su galybe naudingų sveikatai ingredientų - vaisių, uogų, daržovių. Žalsvos spalvos be špinatų išgauti niekaip neišeis, o va gelsvos spalvos sluoksnio sudėtines dalis galima kaitalioti. Paprasčiausias variantas sutrinti tik konservuotus persikus, bet aš po trupučiuką dėjau, ko turėjau. Taipogi grietinėlės ir jogurto santykį irgi siūlyčiau nebijoti keisti pagal norus. Šis tortas jau tapo mano firminiu, skoniu ir spalvomis artimuosius džiuginančiu, kviečiu išmėginti. (...daugiau) Regina
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
500 gramų grietinėlės, 35% riebumo
6 vienetai konservuotų persikų (puselėmis)
2 vienetai citrinų
1 stiklinė juodųjų serbentų (šaldytų)
250 gramų graikiško jogurto
150 mililitrų pieno
0.5 stiklinės moliūgų (virto, nusunkto, nebūtina)
77 gramai kivių želė (1 pakelio)
50 gramų kondensuoto pieno, saldinto
40 gramų želatinos
35 mililitrai vandens (nuo špinatų)
2 šaukštai cukraus pudros
2 šaukštai vanilinio cukraus
Biskvitui:
4 vienetai kiaušinių (mažesnių)
200 gramų cukraus
135 gramai kvietinių miltų
100 gramų špinatų
50 gramų aliejaus
2 šaukštai vanilinio cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Geriau iš anksto pasiruošti želė sluoksnius - žalią, violetinį, bei geltoną. Kol kepsime lakštus, želės dalinai sutvirtės, bus lengviau darbuotis.
2.
Kivių želė paruošti pagal instrukciją ant pakuotės, tik mažesniame kiekyje vandens - bus žaliau.
3.
Želatiną irgi pagal instrukciją pasiruošti, bet ne vandenyje, o stiklinėje persikų sirupo. Didesniąją jos pusę reikia atsidėti balto kremo masei ruošti.
4.
Juoduosius serbentus trumpai pavirti, ir pertrinti per sietelį. Galima dėti cukraus, jei norisi. Įpilti apie 2 šaukštus pasiruoštos želės, iš atsidėtos mažesniosios pusės. Išmaišyti, įtrėkšti citrinos, vėl išmaišyti.
5.
Persikus sutrinti smuklintuvu su moliūgine mase (jei patinka), ciberžole (nebūtinai, bet sveika ir gražiau), kondensuotu pienu. Pagardinti būtinai citrinos sultimis. Galima vietoje moliūgo naudoti persimono minkštimą - labai irgi tinka. Supilti mažesnės želatinos dalies likutį.
6.
Siūlyčiau nepatingėti pasidaryti mėginukų - ant lėkštutės užlašinti po šaukštelį kiekvienos spalvos želės ir įsidėti į šaldytuvą - jei sustings, kol biskvitą išsikepsime, pagaminta gerai, želatinos daugiau nereikia. Mano nurodytas želatinos kiekis visam tortui labai pakankamas, tik reikia jį gerai paskirstyti.
7.
Biskvitui špinatus perrinkti, nuplauti ir užpilti virintu vandeniu. Palaikyti 10 min., nukošti, pasilikti 35 ml. vandens tortui.
8.
Špinatus suplakti elektriniu trintuvu su aliejumi. Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Į trynius supilti pusę cukraus, šaukštą vanilinio cukraus, supilti vandenį nuo špinatų ir suplakti iki purumo. Tuomet paeiliui įmaišyti špinatus, po to miltus su kepimo milteliais - vis po šaukštą imant tai žalios masės, tai miltų.
9.
Su likusiu cukrumi bei druska suplakti baltymus iki kreminės masės. Tai trunka ilgokai. Po šaukštą dedant, juos sumaišyti su turima mase.
10.
Pilti į torto formą, pateptą sviestu, dėti iki 180 C laipsnių į įkaitintą orkaitę ir kepti 40 min. Atšaldyti. Supjaustyti. Aš perpjaunu per pusę - gaunu 2 lakštus. Man patinka tokie storuliai. Jie būna labai minkšti, purūs, skanūs torto masėje.
11.
Grietinėlę suplakti iki purumo su 2 šaukštais vanilinio cukraus ir cukraus pudra. Graikišką jogurtą sumaišyti su pienu ir supilti į grietinėlę. Išmaišyti, įdėti nemažai citrinos sulčių, vėl permaišyti. Tuomet supilti atsidėtąją didesniąją dalį pasiruoštos želatinos. Išmaišyti ir paragauti. Jei kam reikia saldžiau, nepakanka papildomo saldumo nuo želės, ruoštos su persikų kompotu, galima dar pasaldinti, geriau cukraus pudra.
12.
Pasiruošto balto kremo indą geriau laikyti šiltame vandenyne, kad nesustingtų - bus neįmanoma pilstyti.
13.
Surenkame tortą: dedamas žalias biskvitas. Jis šakute subadomas. Plonai užpilti balto kremo - visuomet pilame šaukštu. Dėti trumpam į šaldytuvą.
14.
Protarpiais apšlakstyti serbentų želė. Dėti trumpam į šaldytuvą.
15.
Protarpiais palaistyti dalinai sustingusia kivių želė. Dėti trumpam į šaldytuvą.
16.
Plonai užpilti balto kremo. Dėti trumpam į šaldytuvą.
17.
Užpilti geltonos želė sluoksnį. Dėti trumpam į šaldytuvą.
18.
Vėl sluoksniuojamas kaip nuo žalio biskvito, kol po antro žalio biskvito (irgi būtinai subadyto šakute) galiausiai užpilamas tik baltas sluoksnis, o po to, pašaldžius, jau geltonas sluoksnis.
19.
Puošiau aš trumpai apvirtais obuoliukais. Užliejau jau pašildyta kivių želė, todėl ir pavyko torto paviršius žalsvas. Šonus papuošiau šokoladine tvorelė. Toks su meile ir atsidavimu gamintas.
Patarimai:
Biskvitą kepiau ir tortą gaminau 24 cm skersmens kepimo formoje.
AUTORIUS: Regina
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital