Gaivus varškės tortas su jogurtu ir konservuotais persikais

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Gaivus varškės tortas su jogurtu ir konservuotais persikais
Gaivus varškės tortas su jogurtu ir konservuotais persikais
Gaivus varškės tortas su jogurtu ir konservuotais persikais
Gaivus varškės tortas su jogurtu ir konservuotais persikais
Gaivus varškės tortas su jogurtu ir konservuotais persikais
Gaivus varškės tortas su jogurtu ir konservuotais persikais
Autorius apie receptą: Tortas išties lengvos tekstūros, gaivus ir labai gardus. Taigi, gaminkite ir lepinkite savo artimus žmones. Beje, šis tortas tiks bet kokiai progai, nes šylant orams dažniausiai Tortas išties lengvos tekstūros, gaivus ir labai gardus. Taigi, gaminkite ir lepinkite savo artimus žmones. Beje, šis tortas tiks bet kokiai progai, nes šylant orams dažniausiai norisi gaivių tortų, ar ne tiesa? (...daugiau) Audronė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
1 pakelis želės (naudojau persikinio skonio)
8 šaukštai vandens (+250 ml žele paruošimui)
20 gramų želatinos
Biskvitui:
2 vienetai kiaušinių
60 gramų cukraus
40 gramų kvietinių miltų
15 gramų kakavos
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
Varškės kremui:
1 skardinė konservuotų persikų (didelės, apytiksliai 830 g)
400 gramų kreminės varškės (naudojau vanilinio skonio)
400 mililitrų jogurto (naudojau abrikosų/mango skonio)
pagal skonį citrinų sulčių (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Atskirti kiaušinio baltymus nuo trynių, kiaušinių baltymus išplakti dubenyje iki standžių putų.
2.
Atskirame dubenyje išplakti kiaušinių trynius, suberti cukrų ir dar kartą paplakti, tuomet atsargiai įmaišyti į išplaktus baltymus.
3.
Į kiaušinių masę persijoti miltus kartu su kepimo milteliais ir kakava. Atsargiai išmaišyti.
4.
Į tortinę įtiesti kepimo popierių ir supilti tešlą. Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių orkaitėje 10 minučių. Kai biskvitas iškeps, jį atvėsinti.
5.
Užvirti vandenį, jį atvėsinti, įsipilti į puodelį 8 šaukštelius vandens, suberti želatiną į vėsų vandenį ir brinkinti ją apie 10 - 15 minučių. Išbrinkusią želatiną pakaitinti (galima trumpai mikrobangų krosnelėje arba įstatyti puodelį su želatina į dubenį pripildytą karšto vandens) iki kol granulės visiškai ištirps. Atvėsinti.
6.
Į dubenį sudėti varškę, supilti jogurtą ir gerai sumaišyti.
7.
Atvėsintą želatiną supilti į varškės ir jogurto masę.
8.
Atsidėti 5 - 6 persikų puseles, o likusius persikus supjaustyti, sudėti į varškės ir jogurto masę. Perpjauti citriną per pusę ir išspausti sulčių.
9.
Ant atvėsusio biskvito supilti jogurto ir varškės masę, įdėti į šaldytuvą iki kol sustings.
10.
Užvirti vandenį, supilti į dubenį ir suberti žele miltelius, gerai išmaišyti. Atvėsinti.
11.
Griežinėliais supjaustyti likusius persikus, sudėlioti ant varškės sluoksnio, užpilti apstingusia žele. Tam, kad vaisių gabaliukai neišplauktų į viršų ar kitaip nejudėtų, pirmą kartą žele įpilkite tik šiek tiek, kad apsemtų vaisius ir statykite į šaldytuvą. Kai žele sustings, supilkite visą paruoštą žele. Įdėkite atgal į šaldytuvą ir kai tortas sustings, galima ragauti.
Patarimai:
Tam, kad torto šonai būtų gražūs, aplink tortinės šonus dėkite acetatinę juostą.
Vaisius ir žele skonį galite rinktis pagal savo skonį.
Naudojau 21 cm skersmens tortinę.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Rima
2023-03-04 10:39
Labai aiškiai,ir viskas pagal receptūrą,nuostabu,ačiū….. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital