Gaivus varškės tortas Arbūzas

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Gaivus varškės tortas Arbūzas
Gaivus varškės tortas Arbūzas
Gaivus varškės tortas Arbūzas
Autorius apie receptą: Tortą "Arbūzą" kepiau vaikučių dienai. Norėjosi pagaminti kažką įdomesnio, kad liktų sužavėti jeigu ne skoniu, tai bent jau torto vaizdeliu. Ir man beveik pavyko, nes pats Tortą "Arbūzą" kepiau vaikučių dienai. Norėjosi pagaminti kažką įdomesnio, kad liktų sužavėti jeigu ne skoniu, tai bent jau torto vaizdeliu. Ir man beveik pavyko, nes pats tortas išties labai gaivus ir gardus, o špinatinis biskvitas ne visiems patiko (tokį tortą galima valgyti ir be biskvito, taip pakomentavo Godutė). Ne veltui sakoma: "dėl skonio nesiginčijama". O dabar skubu prie recepto. Naudota 23 cm skersmens forma. (...daugiau) Audronė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
270 gramų šaldytų špinatų (smulkintų, arba šviežių)
200 gramų kvietinių miltų
2 vienetai kiaušinių
150 gramų cukraus
100 gramų sviesto (arba aliejaus)
1 šaukštas citrinų sulčių
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
Kremui:
400 gramų desertinės varškės
5 šaukštai vandens
1 šaukštas želatinos
Viršui:
350 mililitrų vandens (karšto)
77 gramai braškių želė
pagal poreikį šokolado
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Į dubenį sudėti špinatus ir atitirpinti. Į kitą dubenį dėti sviestą, ištirpinti ir palikti atvėsti.
2.
Į dubenį įmušti kiaušinius, suberti cukrų ir plakti elektriniu plaktuvu iki kol masė taps balta ir patrigubės. Tuomet supilti sviestą, citrinos sultis, suberti vanilinį cukrų, sudėti špinatus ir įsijoti miltus su kepimo milteliais. Išmaišyti.
3.
Kepimo formą (naudojau 23 cm skersmens) ištiesti kepimo popieriumi ir supilti paruoštą masę. Kepti įkaitintoje iki 170 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 35 - 40 minutes. Ar iškepęs, patikrinti mediniu pagaliuku - įsmeigus ir ištraukus, jis turi likti švarus. Iškepusį biskvitą atvėsinti.
4.
Kremui į dubenį suberti želatiną, supilti vandenį ir brinkinti 10 minučių. Tuomet pakaitinti iki kol ištirps.
5.
Į dubenį dėti varškę, supilti želatiną ir išmaišyti.
6.
Viršui į dubenį suberti žele, supilti vandenį ir išmaišyti.
7.
Torto kepimo formos su nuimamais kraštais, šonus ištiesti acetatine juosta. Dėti atvėsintą biskvitą, sudėti varškės kremą ir dėti į šaldytuvą bent valandai, kad apstingtų. Tuomet sudėti šokolado gabaliukus, supilti paruoštą želę ir dėti į šaldytuvą kelioms valandoms iki kol sustings.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Įdomu
2022-07-31 08:43
O tai labai jaučiasi tas špinatų skonis biskvite? ATSAKYTI
Gabija
2022-08-01 14:02
Tikrai nepasakyčiau, kad labai jaučiasi :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital