Gaivus varškės kremo tortas su braškėmis

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Gaivus varškės kremo tortas su braškėmis
Autorius apie receptą: Labai skanus ir vasariškas tortas su braškėmis! Tortą kepiau 24 cm skersmens formoje. Labai skanus ir vasariškas tortas su braškėmis! Tortą kepiau 24 cm skersmens formoje. Andželika
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Biskvitui:
5 vienetai kiaušinių
1 stiklinė miltų
0.5 stiklinės cukraus
10 gramų vanilinio cukraus
Varškės kremui:
500 gramų varškės
300 gramų braškių
200 gramų grietinės
100 gramų sviesto (tirpinto)
12 gramų želatinos
šiek tiek cukraus (pagal skonį)
Glajui:
0.5 stiklinės pieno
3 šaukštai kakavos
1.5 šaukštelio sviesto
šiek tiek cukraus (pagal skonį)
Aptepimui:
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi išplakti elektriniu plakikliu, stipriausiu greičiu apie 8 minutes. Suberti miltus, išplakti. Tešlą supilti į aliejumi išteptais šonais, kepimo popieriumi išklotą formą. Užkloti folija.
2.
Kepti iki 170 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25 - 30 minučių. SUmažinti temperatūrą iki 150 C laipsnių ir kepti dar 25 - 30 minučių. Orkaitės neatidarinėti! Kai biskvitas atvės, supjaustyti į 2 arba 3 sluoksnius.
3.
Kremui želatiną užpilti keliais šaukštais vandens ir palikti išbrinkti. Sviestą išplakti su varške, cukrumi, grietine. Braškes supjaustyti, apiberti cukrumi, palikti 10 minučių pastovėti ir įmaišyti į varškės kremą. Įmaišyti želatiną.
4.
Į formą sluoksniuoti: biskvitas, varškės kremas, biskvitas, ant viršaus ir šonų užtepkite varškės kremo. Palikiti kelioms valandoms šaldytuve.
5.
Glajui pieną pakaitinkite su sviestu, berkite cukraus ir kakavą, kai pradės tirštėti, nebekaitinkite, atvėsinkite ir užpilkiti ant torto. Jeigu norite, papuoškite braškėmis.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (7)
Neringa
2021-03-12 14:46
Stikline 200ml. Ar 250ml? ATSAKYTI
Aura
2020-07-01 18:23
Sveiki, sakot kad reikia sloksniuoti į formą. Bet tuo pačiu ir šonus aptepti. Kaip tai padaryti? ATSAKYTI
Renata
2020-07-02 09:13
Galima nuimt žiedą, patept, ir vėl uždėt :) tik svarbu, kad forma būtų iš tokios medžiagos, kad nepriliptų :) ATSAKYTI
Jole
2020-04-11 15:05
Mums nepatiko, biskvitas gavosi neskanus, perdaug kiausiniu vos ne kiausinienes skonis ir kremas labai jau nekoks, as manau kad maskapones butu labiau tinkama nei paprasra varske. ATSAKYTI
Aistė
2020-04-12 11:31
Biskvitas tikrai puikus - bandžiau :) Na, o jei norėjot torto su maskarpone, o ruošėt su varške - nesistebiu, kad nepatiko :) ATSAKYTI
Gabriele Einikiene
2019-11-19 15:01
Sveiki :) Kokia varškė i krema eina? :) ATSAKYTI
Nijolė
2019-11-20 09:32
Tinka pati paprasčiausia varškė, aš naudoju tą, kuri supakuota į kvadratinę formą. :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital