Gaivus varškės kremo tortas su aguoniniu biskvitu (be miltų) ir uogomis

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Gaivus aguoninis tortas su varškės kremu
Gaivus aguoninis tortas su varškės kremu
Gaivus aguoninis tortas su varškės kremu
Autorius apie receptą: Labai skanus, gaivus tortas, o biskvitas yra visiskai be miltu. Torto šonų nepuošiau , bet jeigu norisi, galima ir juos gražiai papuošti. Tikrai rekomenduoju išsikepti šį Labai skanus, gaivus tortas, o biskvitas yra visiskai be miltu. Torto šonų nepuošiau , bet jeigu norisi, galima ir juos gražiai papuošti. Tikrai rekomenduoju išsikepti šį gardėsį, nenusivilsite! Receptas skirtas 22-24cm. kepimo formai. Aš dariau 22 cm formoje, tad šiam tortui surinkti reikėjo torto žiedo, nes tortas buvo pakankamai aukštas. (...daugiau) Andželika
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Biskvitui:
4 vienetai kiaušinių (L dydžio)
150 gramų maltų aguonų
125 gramai cukraus
100 gramų sviesto (minkšto)
70 gramų migdolų (maltų)
30 gramų juodojo šokolado (drožlių)
šiek tiek druskos
Kremui:
500 gramų kreminės varškės (be priedų)
200 mililitrų grietinėlės (naudojau 19%)
60 mililitrų vandens
11 gramų želatinos (smulkios)
šiek tiek cukraus
šiek tiek vanilės aromato
Viršui:
400 gramų šaldytų aviečių
250 mililitrų aviečių želė
250 mililitrų vandens
100 gramų aviečių (šviežių)
1 pakelis aviečių želė (apie 80 gr)
9 gramai želatinos (smulkios+40 ml vandens)
šiek tiek cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Sviestą, 60 gramų cukraus, kiaušinių trynius ir druską išsukti iki purios masės. Baltymus išplakti su likusiu cukrumi iki standžių putų. Į sviesto-trynių masę palaipsniui įmaišyti aguonas, migdolus, šokolado drožles, sudėti baltymus ir atsargiai išmaišyti iki vientisos masės.
2.
Torto formos dugną iškloti kepimo popieriumi, supilti tešlą ir kepti 180 C laipsnių orkaitėje apie 25 - 35 minutes. Ar iškepė, patikrinti mediniu pagaliuku. Išėmus biskvitą iš orkaitės nuimti formą, padėti biskvitą apvertus ant grotelių, kad visiškai atvėstų.
3.
Varškės kremui želatiną užmerkti 10 minučių. Paskui pašildyti, kad visiškai ištirptu. Varškę išplakti su cukrumi ir vanile, sudėti atvėsusią želatiną ir gerai išmaišyti. Atsargiai įmaišyti iki standumo išplaktą grietinėlę.
4.
Atvėsusį biskvitą padėti ant lėkštės, uždėti tortinės žiedą, supilti varškės kremą ir padėti tortą į šaldytuvą.
5.
Raudonam sluoksniui želatiną užmerkti 10 minučių, paskui pašildyti, kad ištirptų. Avietes atšildyti, sutrinti trintuvu, perkošti per sietelį, kad nebūtų sėklų, įmaišyti cukrų, želatiną, supilti ant sustingusio varškės kremo ir padėti į šaldytuvą. Kai aviečių tyrelė sustings, išdėlioti likusias šviežias avietes ir užpilti paruoštą aviečių žėlė.
6.
Vėl padėti į šaldytuvą, kad sustingtų.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (4)
Egle
2020-08-25 22:31
sveiki Andzelika, dieviskai atrodo tortas. gyvenu ne lietuvoje, kas ta kremine varske? riebesne varske , be gumuliuku?aciu! ATSAKYTI
LaMaistas.lt redakcija
2020-08-26 11:02
Kreminė varškė yra švelnios tekstūros, kiek skystesnė nei tradicinė :) Jos nesudėtingai galite paruošti namuose, pagal šioje nuorodoje esantį receptą. ATSAKYTI
Joanna
2019-12-21 17:58
Sveiki ar būtinai naudoti maltus migdolus? Ar užtektų tik maltų aguonų ir šokolado drožlių biskvitui? Ačiū ATSAKYTI
Diana
2019-12-22 22:19
Maltų migdolų tikrai reikėtų, nes jie suteikia biskvitui tvirtumo. Bet juos galite pakeisti ir kitokiais maltais riešutais ar migdolų miltais. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital