Gaivus varškės ir obuolių tortas

AUTORIUS:
Jurgitos receptai,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Gaivus varškės ir obuolių tortas
Autorius apie receptą: Dar vienas tortas į mano mėgstamų nekeptų tortų sąrašą! Šį kartą pabandžiau padaryti obuolių sluoksnį. Super! Obuolių nesuviriau į visišką košę, tad valgant Dar vienas tortas į mano mėgstamų nekeptų tortų sąrašą! Šį kartą pabandžiau padaryti obuolių sluoksnį. Super! Obuolių nesuviriau į visišką košę, tad valgant jautėsi gaivūs obuolių gabaliukai. Ingredientai skirti 24 cm. apvaliai formai. (...daugiau) Jurgitos receptai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Biskvitui:
2 vienetai kiaušinių
50 gramų cukraus
50 gramų miltų
4 šaukštai obuolių sulčių (sulaistymui)
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
0.5 šaukštelio vanilinio cukraus
Kremui:
450 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
350 gramų kreminės varškės
25 gramai želatinos
Viršui:
500 gramų obuolių
200 mililitrų vandens
20 gramų želatinos
0.5 šaukštelio cinamono
šiek tiek cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Biskvitas. Kiaušinius su cukrumi ir vanilinu plakame mikseriu 2 min. Suberiame persijotus miltus ir kepimo miltelius, vėl plakame 2 min. Kepame kepimo popieriumi išklotoje formoje 190 C orkaitėje apie 15-20 min. Atvėsiname, sulaistome obuolių sultimis. Galima biskvitą palikti formoje, nes joje ir surinkinėsime tortą.
2.
Kremas. Želatiną užpilame 70 ml. šalto vandens ir paliekame išbrinkti. Atskiruose debenyse išplakame varškę ir grietinėlę iki standumo. Į varškę dedame maždaug 1/4 grietinėlės ir nedideliu greičiu plakame, kol susijungs abi masės. Tuomet plakdami plona srovele pilame ištirpintą ir atvėsintą želatiną. Sudedame likusią grietinėlę ir nedideliu greičiu išplakame iki vientisos masės. Supilame kremą ant biskvito, išlyginame, ir statome į šaldytuvą stingti.
3.
Obuolių sluoksnis. Želatiną užpilame 60 ml. šalto vandens ir paliekame išbrinkti. Obuolius dedame į puodą, pilame vandenį, cukrų, cinamoną ir verdame, kol obuoliai suminkštės ir dalis suvirs iki obuolienės konsistencijos. Į karštus obuolius dedame išbrinkusią želatiną ir maišome, kad ji ištirptų. Obuolius visiškai atvėsiname (!). Užpilame ant sustingusio kremo ir paliekame, kad sustingtų. Skanaus!
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital