Gaivus tortukas su varške ir konservuotais abrikosais

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Gaivus tortukas su varške ir konservuotais abrikosais
Autorius apie receptą: Labai skanus, gardus ir lengvai pagaminamas tortukas. Gal kas savaitgaliui pasigamins ar ateinančioms šventėms. Biskvito kepimui naudojau 40x30 centimetrų kepimo formą. Labai skanus, gardus ir lengvai pagaminamas tortukas. Gal kas savaitgaliui pasigamins ar ateinančioms šventėms. Biskvito kepimui naudojau 40x30 centimetrų kepimo formą. Andželika
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Biskvitui:
4 vienetai kiaušinių
100 gramų maltų migdolų
100 gramų cukraus
40 gramų miltų
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
50 gramų šokolado (tarkuoto)
šiek tiek druskos
šiek tiek vanilės
Varškės kremui:
250 gramų konservuotų abrikosų
250 gramų kreminės varškės (be priedų)
250 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
70 mililitrų sirupo (nuo abrikosų)
50 gramų šokolado (tarkuoto)
50 gramų cukraus
16 gramų želatinos
šiek tiek vanilės
Pabarstymui:
25 gramai šokolado (arba kakavos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kiaušinius išplakti su cukrumi, druska ir vanile iki purios masės. Plakti apie 7 - 8 minutes. Suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, maltus migdolus ir atsargiai išmaišyti. Suberti šokolado drožles ir dar kartą išmaišyti, bet jokiu būdu neplakti.
2.
Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, sutepti trupučiu aliejaus, supilti tešlą ir tolygiai paskirstyti. Kepti 180 C laipsnių orkaitėje apie 12 - 14 minučių. Ar iškepė, patikrinti mmediniu pagaliuku. Išėmus iš orkaitės ir šiek tiek atvėsinus biskvitą atsargiai apversti ir nuimti kepimo popierių. Visiškai atvėsus perpjauti į dvi lygias dalis ir aplyginti kraštus.
3.
Varškės sluoksniui želatiną užpilti sirupu, likusiu nuo abrikosų, ir palikti pastovėti 5 - 7 minutes. Po to pašildyti, kad visiškai ištirptų.
4.
Varškę išplakti su cukrumi ir vanile, įmaišyti šokolado drožles, želatiną ir grietinėlę, išplaktą iki standumo. 3 - 4 šaukšus šio kremo atidėti, o į likusį įmaišyti supjaustytus abrikosus.
5.
Pasirinkti tinkamo dydžio kepimo formą ją iškloti maistine plėvele ir dėti primą biskvito sluoksnį. Ant jo užtepti varškės kremą su abrikosais, tada dėti kitą biskvitą, o ant jo užtepti atidėtą varškės kremą be abrikosų.
6.
Padėti pyragą į šaldytuvą, kad sustingtų. Prieš patiekiant, apšlakstyti išlydytu šokoladu ar pabarstyti kakava.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital