Gaivus tortas su jogurtiniu kremu ir konservuotais vaisiais

AUTORIUS:
Jurgitos receptai,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Gaivus tortas su jogurtiniu kremu ir konservuotais vaisiais
Gaivus tortas su jogurtiniu kremu ir konservuotais vaisiais
Gaivus tortas su jogurtiniu kremu ir konservuotais vaisiais
Autorius apie receptą: Puikus tortas mylimai Mamai, artėjančios Motinos dienos proga!
Tortas labai skanus, drėgnas ir labai gaivus... Biskvitas kepamas be kepimo miltelių, jį kelia gerai išplakti
Puikus tortas mylimai Mamai, artėjančios Motinos dienos proga!
Tortas labai skanus, drėgnas ir labai gaivus... Biskvitas kepamas be kepimo miltelių, jį kelia gerai išplakti baltymai, bet daugelis komentatorių rašo, kad biskvitas neiškyla, tad berkite kepimo miltelių apsidraudimui (aš jų neberiu, biskvitas iškepa labai minkšts ir purus - svarbu labai gerai išplakti kiaušinius).
Ingridientai 20 cm. skersmens tortui.
(...daugiau) Jurgitos receptai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
3 vienetai kiaušinių (kambario temperatūros)
100 gramų miltų
90 gramų cukraus
20 gramų sviesto (tirpinto)
2 šaukštai pieno
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių (nebūtina)
Įdarui:
250 gramų grietinėlės, 35% riebumo
150 gramų konservuotų mangų
150 gramų persikų jogurto (arba mangų)
50 gramų cukraus
45 mililitrai vandens
15 gramų želatinos
Papuošimui:
šiek tiek konservuotų persikų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Biskvitui kiaušinius su cukrumi plakite elektriniu plakikliu didžiausiu galingumu 5 - 7 minutes, kol masė padidės 2 kartus ir taps tiršta. Tuomet sumažinkite galingumą iki minimalaus ir paplakite dar 1 - 2 minutes - tai padės stabilizuoti deguonies pasiskirstymą tešloje. Labai atsargiai, kad nesukristų kiaušinių masė, per 3 kartus įmaišome persijotus miltus su kepimo milteliais. Pilame sviestą, gerai išmaišome, ir galiausiai supilame pieną ir vanilę. Viską atsargiai maišome iki vientisos masės.
2.
Įkaitiname orkaitę iki 170 C, pilame tešlą į 20 cm. skersmens kepimo popieriumi išklotą torto formą nuimamais kraštais. Kepame 30 - 35 minutes, baigdami kepti patikriname biskvito vidų mediniu pagaliuku - jei pagaliukas sausas, biskvitas iškepęs. Formą orkaitėje reikėtų statyti kuo žemiau, kad viršus per daug neruduotų. Iškeptą atvėsiname ir horizontaliai perpjauname į 3 lakštus.
3.
Įdarui užpilame želatiną vandeniu ir paliekame, kad išbrinktų. Dubenyje elektriniu smulkintuvu sumalame iki vientisos tyrės konsistencijos mangus, jogurtą ir cukrų. Išplakame iki standžių putų grietinėlę. Atsargiai sumaišome su mangų mase. Ant nedidelės ugnies ištirpiname želatiną, atvėsiname ir supilame į kremą. Išmaišome. Jei kremas labai skystas, galima palaikyti šaldytuve, kol pradės stingti.
4.
Surenkame tortą: biskvitų kraštus apipjauname 2 - 3 mm. Į tą pačią 20 cm. torto formą dedame vieną lakštą, užpilame 1/3 kremo, dedame antrą lakštą, vėl užpilame kremo, ir galiausiai trečią lakštą ir ant jo likusį kremą. Svarbu, kad kremas gerai subėgtų į formos kraštus, tas vietas, kur apipjovėme biskvitą. Tortą stingdome šaldytuve ne mažiau 3 - 4 valandas. Sustingusį papuošiame konservuotais persikais. Skanaus!
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital