Gaivus tortas "Malkos po sniegu" su šaldytomis uogomis

AUTORIUS:
Jurgitos receptai,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 15
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Gaivus tortas "Malkos po sniegu" su šaldytomis uogomis
Gaivus tortas "Malkos po sniegu" su šaldytomis uogomis
Gaivus tortas "Malkos po sniegu" su šaldytomis uogomis
Autorius apie receptą: Šis tortas patiks net ir tiems, kas nemėgsta saldžių kepinių, nes jis nėra labai saldus. Tobulas kremo ir rūgščių vyšnių derinys. Iš pažiūros tortas atrodo gana riebus, nes Šis tortas patiks net ir tiems, kas nemėgsta saldžių kepinių, nes jis nėra labai saldus. Tobulas kremo ir rūgščių vyšnių derinys. Iš pažiūros tortas atrodo gana riebus, nes kremui naudojama daug riebios grietinės, bet iš tikrųjų to riebumo nesijaučia - tortas pavyksta labai gaivus. (...daugiau) Jurgitos receptai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 15
Tešlai:
480 gramų kvietinių miltų (apytikriai)
250 gramų sviesto (šalto)
200 gramų grietinės
1.5 šaukštelio acto
1 šaukštelis sodos (užgesintos actu)
Kremui:
600 gramų grietinės, 30% riebumo
220 gramų cukraus
9 gramai grietinėlės standiklio (arba 10 g želatinos)
1/4 šaukštelio citrinos rūgšties (ant šaukštelio galiuko)
Įdarui:
1 kilogramas šaldytų vyšnių (atitirpintų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į dubenėlį pilti actą, berti sodą, išmaišyti ir palaukti iki kol suputos.
2.
Tešlai burokine tarka sutarkuoti sviestą, sudėti į dubenį, dėti grietinę, berti miltus, dėti sodą, išmaišyti ir suminkyti tešlą. Paruoštą tešlą padalinti į 15 gabalėlių ir 3 valandoms dėti į šaldytuvą.
3.
Išimti tešlos gabalėlį, iš kiekvieno gabalėlio iškočioti pailgą lapelį (kad tilptų į kepimo formą), per vidurį išilgai dėti eilę vyšnių ir susukti. Galus gerai užspausti, kad kepant vyšnių sultys neišbėgtų. Tokiu būdu padaryti visus 15 vamzdelių. Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi, sudėti paruoštus vamzdelius.
4.
Paruoštus vamzdelius kepti įkaitintoje iki 200 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 15 minučių.
5.
Kremui paruošti, grietinę sudėti į dubenėlį, berti cukrų, išmaišyti, pilti citrinos rūgšties, išmaišyti, tuomet sudėti grietinėlės standiklį (arba galima supilti išbrinkintą, ištirpintą ir atvėsintą želatiną), išmaišyti. Paruoštą kremą dėti į šaldytuvą, kad šiek tiek sutirštėtų.
6.
Iškepusius vamzdelius atvėsinti.
7.
Iškepusius 5 vamzdelius dėti į lėkštę šalia vienas kito, apipilti kremu, tuomet ant viršaus į tarpus dėti dar 4 vamzdelius, vėl ant jų pilti kremą. Tada ant viršaus dėti 3 vamzdelius, pilti kremą, tuomet dėti du vamzdelius ir galiausiai likusį. Taip sluoksniuoti iki kol bus piramidės forma ir vamzdelių nebeliks.
8.
Paruoštą tortą dėti į šaldytuvą, kad sustingtų.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital