Gaivus šokoladinis tortas su mėtiniu maskarponės kremu

AUTORIUS:
Odeta Morozienė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Šokoladinis tortas su mėtiniu maskarponės kremu
Šokoladinis tortas su mėtiniu maskarponės kremu
Šokoladinis tortas su mėtiniu maskarponės kremu
Šokoladinis tortas su mėtiniu maskarponės kremu
Šokoladinis tortas su mėtiniu maskarponės kremu
Autorius apie receptą: Dievinu mėtinį šokoladą ir senokai kirbėjo mintis kažką tokio skurti torte! Man labai skanus, gaivus, sodraus skonio tortukas! Beje, biskvitas puikiai tinka visiems Dievinu mėtinį šokoladą ir senokai kirbėjo mintis kažką tokio skurti torte! Man labai skanus, gaivus, sodraus skonio tortukas! Beje, biskvitas puikiai tinka visiems šokoladiniams tortams, nes jis purus, lengvas, bet kartu ir drėgnas, sodraus skonio. (...daugiau) Odeta Morozienė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Biskvitui:
5 vienetai kiaušinių
200 gramų cukraus
160 gramų kvietinių miltų (naudojau Ekstra)
80 mililitrų aliejaus (bekvapio, naudojau rapsų)
40 gramų kakavos (kepinių, kokybiškos)
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis cinamono
Pertepimui:
100 gramų juodojo šokolado
100 mililitrų pieno (apytikriai)
Kremui:
500 gramų maskarponės sūrio
400 gramų graikiško jogurto (tiršto)
400 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo (ar 36%)
200 gramų šokoladinių sausainių (Oreo tipo)
2 vienetai žaliųjų citrinų
50 mililitrų vandens (želatinai)
20 gramų želatinos (naudojau Dr. Oetker tirpius miltelius)
pagal skonį cukraus
pagal skonį mėtų sirupo (arba pastos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į dubenį įmušti kiaušinius, suberti cukrų, vanilinį cukrų ir druską. Plakti elektriniu plakikliu 15 minučių iki purios masės. Po to, plakant lėčiausiu greičiu, supilti aliejų ir trumpai įplakti, kad nesukristų kiaušiniai.
2.
Kartu persijoti miltus, kakavą, cinamoną ir kepimo miltelius. Šį mišinį labai atsargiai, mentele įmaišyti į kiaušinių masę, kad jis nesukristų.
3.
Tešlą pilti į kepimo popieriumi išklotos formos dugną (naudojau 24 cm skersmens). Formą su visa tešla krestelėti, kad išeitų oro burbuliukai.
4.
Kepti iki 160 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes. Ar iškepė, tikrinti mediniu smeigtuku - jei įsmeigus ir ištraukus jis sausas - biskvitas iškepė, jei aplipęs tešla - kepti dar kelias minutes ir vėl tikrinti. Palikti atvėsti. Biskvitą geriausia kepti iš vakaro, taip lengviau pjaustysis.
5.
Biskvito pertepimui šokoladą sulaužyti gabalėliais, užpilti vandeniu ir kaitinti mikrobangėje, kol pienas užvirs, minutėlę palaukti ir išmaišyti, kol šokoladas ištirps ir, maišant, susiformuos vientisa masės. Jei neturite mikrobangės, šokoladą su pienu galima ištirpinti garų vonelėje - šokoladą sulaužyti, užpilti pienu. Didesniame inde užvirinti truputėlį vandens, kad ant viršaus pastačius dubenėlį su šokoladu, dugnas neliestų vandens, kaitinti ir maišyti šokoladą su pienu, kol šokoladas visiškai ištirps ir susiformuos vientisa masė.
6.
Kremui želatiną, jei naudojate karštame vandenyje tirpius miltelius, užpilkite karštu vandeniu, išmaišykite, kol ištirps ir palikite atvėsti. Jei naudojate paprastą želatiną - užpilkite šaltu vandeniu ir palikite 10 minučių išbrinkti. Tuomet ištirpinkite garų vonelėje, taip pat kaip aprašytas šokolado tirpinimas. Neleiskite želatinai užvirti, kitaip nesustings! Palikite pravėsti iki kambario temperatūros.
7.
maskarponę, graikišką jogurtą iš žaliųjų citrinų išspaustas sultis ir nutarkuotą žievelę, mėtų sirupą ir cukrų plakti elektriniu plakikliu iki vientisos masės. Pirmiausia mėtų sirupo pilkite visai truputį, vėliau ragaukite, jei norisi, pilkite dar.
8.
Toliau plakant, atsargiai, plona srovele, supilti ištirpintą ir atvėsusią želatiną, gerai išplakti. Paragauti, jei norisi daugiau rūgštelės - įspausti dar žaliosios citrinos sulčių, jei saldumo - berti cukraus. Supilti grietinėlę ir išplakti kremą iki standumo.
9.
Sausainius sulaužyti (kaip nuotraukoje), mentele atsargiai įmaišyti į kremą.
10.
Biskvitą išilgai perpjauti į tris dalis. Vieną dėti į formą, nusegamais kraštais. Aptepti puse tirpinto šokolado. Pilti pusės maskarponės kremo, išlyginti paviršių, atsargiai uždėti antrą biskvitą. Tepti likusiu šokoladu, sudėti likusį kremą. Trečią biskvito sluoksnį sutrupinti ir užbarstyti ant kremo.
11.
Dėti bent valandoms, o geriau - pernakt, į šaldytuvą, kol pilnai sustings. Puošti pagal nuotaiką.
Patarimai:
Torto formavimui naudojau kiek didesnę formą, nei kepimui, kad šonuose būtų kremo, bet tas nebūtina.
AUTORIUS: Odeta Morozienė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital