Gaivus pyragas su varške ir uogomis

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Varškės pyragas su uogomis
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Gaivus ir labai skanus biskvitinis pyragas su varškės ir uogų įdaru. Naudojau avietes ir šilauoges, bet puikiai tinka ir kitokios, pvz., braškės, serbentai ar kitos. Gaivus ir labai skanus biskvitinis pyragas su varškės ir uogų įdaru. Naudojau avietes ir šilauoges, bet puikiai tinka ir kitokios, pvz., braškės, serbentai ar kitos. Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
4 vienetai kiaušinių (didelių)
180 gramų kvietinių miltų
150 gramų cukraus
2 šaukštai aliejaus
1 šaukštelis kepimo miltelių
Kremui:
360 gramų varškės (drėgnos, bet ne kreminės)
150 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
50 gramų šilauogių
50 gramų aviečių
2 šaukštai cukraus (ar pagal skonį)
1 šaukštas želatinos (su kaupeliu)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kiaušinius, cukrų ir aliejų išplakti iki purokos masės, apie 5 minutes.
2.
Įsijoti miltus, kepimo miltelius. Tešlą išmaišyti iki vientisumo, kad neliktų sausų gumuliukų.
3.
Kepimo formos dugną (naudoju 22 cm skersmens) iškloti kepimo popieriumi. Supilti tešlą. Formą šiek tiek pasukioti, kad tešlos sluoksnis išsilygintų.
4.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 - 40 minučių. Tikrinti mediniu smeigtuku, jei įsmeigus ir ištraukus jis sausas - biskvitas iškepęs. Jei aplipęs tešla, kepti dar. Iškepusį palikti visiškai atvėsti.
5.
Želatiną užpilti 50 ml grietinėlės. Palikti išbrinkti. Išbrinkusią pašildyti garų vonelėje (neužvirinti), kol ištirps. Palikti atvėsti.
6.
Likusią grietinėlę (šaltą) išplakti iki standumo su cukrumi. Sudėti varškę ir dar kartą perplakti.
7.
Toliau plakant plona srovele pilti atvėsusią želatiną. Sudėti uogas ir viską permaišyti.
8.
Visiškai atvėsusį viskvitą perpjauti išilgai pusiau. Apatinę pusę dėti į formą atsegamais kraštais. Užtepti kremą ir uždėti virštuinę biskvito pusę.
9.
Dėti į šaldytuvą bent kelioms valandoms ar pernakt. Prieš patiekiant galima pabarstyti cukraus pudra, papuošti uogomis.
AUTORIUS: Dovilė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital