Gaivus obuolių pyragas su bruknėmis

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Obuolių pyragas su bruknėmis
Obuolių pyragas su bruknėmis
Obuolių pyragas su bruknėmis
Obuolių pyragas su bruknėmis
Autorius apie receptą: Pyragas tiems, kurie nemėgsta labai saldžiai ir kuriems patinka švelni bruknių rūgštelė - obuolių pyragas su bruknėmis. Dar vienas pyrago pliusas – tešlos mažiau nei Pyragas tiems, kurie nemėgsta labai saldžiai ir kuriems patinka švelni bruknių rūgštelė - obuolių pyragas su bruknėmis. Dar vienas pyrago pliusas – tešlos mažiau nei gaivaus įdaro. Man jis buvo labai skanus ir šiltas, ir šaltas. Ir labai skanus net antrą dieną. Pyragą geriau kepti formoje nuimamais kraštais, nes pyragas labai trapus. Mano forma buvo neatsegamais kraštais, tai kol pyragą išėmiau, visas sulūžo ir aptrupėjo. Tai ir nuotraukose toks visas nukentėjęs. Bet skonis nuo to nepakito. (...daugiau) Rūta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
Tešlai:
1.5 stiklinės miltų
100 gramų sviesto
2 šaukštai vandens
1 šaukštas cukraus
Įdarui:
4 vienetai obuolių
1 stiklinė bruknių
0.5 stiklinės rudojo cukraus
2 šaukšteliai bulvių krakmolo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Miltus, cukrų ir šaltą, gabaliukais supjaustytą, sviestą sukapoti. Tai padaryti paprasta virtuviniu kombainu. Kai iš produktų pasidaro trupiniai, įpilti vandens ir išminkyti tešlą (jei trūksta, galima įpilti papildomą šaukštą vandens). Tešlą reikia palaikyti šaldytuve pusvalandį.
2.
3/4 tešlos iškočioti ir įdėti į 24 cm skersmens kepimo skardą.
3.
Obuolius nulupti ir supjaustyti plonomis riekelėmis. Obuolius sudėti ant tešlos. Ant obuolių sluoksnio tolygiai paskirstyti bruknes (ėmiau šaldytas). Krakmolą ir cukrų sumaišyti. Mišinį užbarstyti ant bruknių sluoksnio. Likusią tešlą supjaustyti juostelėmis ir išdėlioti ant pyrago (pyragą puošti galima ir kitu jums patinkančiu būdu).
4.
Pyragą kepti apie 30 min. iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Kepimo laiką žiūrėkite individualiai, nes kiekviena orkaitė kepa skirtingai. Aš kepiau apie 40–50 min., nes norėjau, kad bruknės subliukštų ir išleistų sultis.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital