Gaivus nekeptas tortas su rikota

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 18)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 18)
Gaivus nekeptas tortas su rikota
Gaivus nekeptas tortas su rikota
Gaivus nekeptas tortas su rikota
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Pagrindui:
125 gramai sausainių
50 gramų kedro riešutų
50 gramų sviesto
Įdarui:
250 gramų rikotos sūrio
150 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
120 mililitrų kondensuoto pieno, saldinto
0.5 šaukšto medaus
0.5 vieneto citrinų (žievelės ir sulčių)
25 mililitrai vandens
1.5 šaukšto želatinos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į dubenėlį suberkite želatiną, užpilkite vandeniu ir palikite, kol išbrinks.
2.
Riešutus pakepinkite sausoje keptuvėje. Kai atvės, sumalkite, bet ne per daug.
3.
Sausainius sutrinkite elektriniu smulkintuvu. Supilkite išlydytą sviestą, sudėkite sumaltus riešutus ir viską gerai išmaišykite.
4.
18 cm. skersmens tortinės formos dugną išklokite sviestiniu popieriumi. Sudėkite sausainių masę ir gerai apspauskite tortinės dugną ir kraštus. Padėkite į šaldytuvą, kol darysite įdarą.
5.
Šaltą grietinėlę gerai išplakite. Rikotos sūrį sumaišykite su kondensuotu pienu, medumi, citrinos žievele ir supilkite citrinos sultis. Įmaišykite išplaktą grietinėlę ir ištirpintą pravėsusią želatiną.
6.
Masę iš karto supilkite į paruoštą tortinę, užberkite juodojo šokolado drožlių ir palikite šaldytuve 3 val. arba per naktį.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Karolina
2024-02-22 15:34
Receptas nelabai geras, įdėjus pagal receptą citrinos sulčių ir žievelės, kaip kad pataria autorė, nesustengo visiškai ir teko viską mesti lauk, nuvylė… ATSAKYTI
Saule
2019-11-27 20:18
Rikota Italiskai yra varske
Nesuprantu ko cia naudoti ne lietuviskus zodzius. ATSAKYTI
Greta
2019-11-28 10:19
Itališka rikota ir lietuviška varškė, visgi, skiriasi :) Didesnėse parduotuvėse pieno produktų skyriuje galima rasti rikotos :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital